Zbrojovka - Baník 0 : 0

Tlachy k hráčům, zápasům, dění - co vás napadne

Zbrojovka - Baník 0 : 0

Příspěvekod Jenda Ostravak » sob 07. bře 2015 12:16:10

Baník v Brně táhne, 6400 diváků je na místní poměry slušná návštěva pro dobrou atmosféru. Kotel Baníku lepší než zbrojovácký. Prestižní moravskoslezské derby bylo především velmi bojovné utkání. Nikdo nechtěl, za žádnou cenu, prohrát. Podle toho to na hřišti vypadalo. Hrálo se oboustranně agresivně, s nasazením a až na úder rukou Zavadila do obličeje Azeveda ( 22 min. faul na žlutou ) také férově. Královec pískal dobře. Chtěl bych připomenout, že Zbrojovka příkladně bojovala, hrála ze zajištěné obrany své maximum, těsně bránila každého hráče, nepustila Baníku střed hřiště a Baroš byl neustále zdvojován, takže se nemohl prosadit. Po první půli byl dost okopaný :) Balon do běhu dostal jen jednou ve 34 min., a nebyl na něj odpískán faul. Ve druhé půli od 51 do 61 min., hrála Zbrojovka na Baník dokonce účinný presink. V tomto úseku Baníkovci nebyli schopni přidržet a rozehrát balon. V Brně to letos budou mít všichni těžké. Baník většinu mače útočil do plných a Baroš dostával balony zády k brance. Holzer nemohl nastoupit pro svalové zranění a kraje Sivrič s Azevedem hráli špatně, neboť do vápna nešly téměř žádné centry. Snaha o kombinační hru dopředu ztroskotávala na slabých individuálních výkonech záložní řady. Z takového fotbalu bolely oči. Složení záložní trojice Kukec – Šichor – Foltýn se nepovedlo, pak ještě od 65. min. slabý Jirásek místo Mensaha a na útočné vyhlídky se mohlo zapomenout. Frnda je svou koncepcí na správné cestě, ale v záložní řadě zatím sází na špatné hráče a to byl hlavní problém neúspěchu v Brně. Baník měl dost standartek, aby rozhodl. Jejich zahrávání bylo ovšem fatálním neúspěchem. Kvalitní týmy pomocí nich dokážou rozhodovat zápasy. Škoda, že nejsou nacvičené akce na Lučičovy dlouhé auty. Davorovy zahozené standartky :arrow: 21 + 43 + 84 + 86 min., a k tomu ve 29 min., z gólové pozice na velkém vápně vysoko nad.
Obrana hrála na úrovni, nejlepší hráči utkání, logicky, Pavlenka a oba stopeři Kouřil a Fryda. Luka a Štěpán dobrý výkon. Nula vzadu zasloužená. Hra Baníku připomínala zápasy za dob Svědíka. Když Baník kolem 15 min. spustil presink, který organizoval Bary, rázem měl zbytek 1.poločasu více ze hry. Držení balonu 48 % : 52 %. Víceméně vyrovnané utkání, které se hrálo nahoru - dolů, ale pouze po šestnáctky ;)
Sivrič dostal poprvé příležitost na celý mač, ale nic moc, kromě pěkné akce ve 27 min., kdy obešel hráče, krásně dal Dyjanovi, který se však v dobré pozici zachoval jako kopyto. Po výborném pasu od Davora dal Sivra v 28 min., jediný (tečovaný) centr do vápna. Sivrič pokazil slibné šance ve 48 min., po krásné Mišákově přihrávce mu uskočil ve vápně balon do autu a totéž v 64 min. Nejlepším hráčem v útoku byl Mišák, který přišel na plac bohužel až ve 40 min., místo tentokrát slabého Azeveda. Byl u všech nebezpečných akcí ve 47 ( po centru Baryho vybojoval jen roh ) + 48 ( krásný pas na Sivriče ) + 51 ( výborný centr na Baryho do vápna, tomu uskočil balon ) + 76 min. ( jediná střela na branku ). Kukec, kromě řady ztracených balonů při kličkách, zahodil ostudným způsobem všechny standartky Baníku pánubohu do oken. Ragbyová brána by mu možná byla akorát. ;) To už není na standartky někdo jiný :?: Kritizovaný Lučič hrál dobře, měl spolehlivé obranné zákroky, např. 32 + 65 + 81 + 90 min. Jinak šla hra většinou přes Štěpánovu stranu. Baník měl dobré pasáže v závěrech obou poločasů 20 – 45 a 75 – 90 min., a mezi 46 – 51 min. Pod největším tlakem byl od 51 – 61 min., kdy nebyli schopni udržet balon. Bod z venku – půl bídy. :)
Záznam utkání zde :arrow: http://synotliga.isport.blesk.cz/zapas?match=183328
Jenda Ostravak

Re: Zbrojovka - Baník 0 : 0

Příspěvekod benfcb » sob 07. bře 2015 16:41:49

Ahoj Jendo,vicemene souhlas se vsim. Snad jen,ze kotel Brna byl vcera i lepsi. Lucic-u nej me serou ty jeho odkopy 20-30 m vetsinou vzdy na nohu soupere..opravdu jak maly zacek. Kukec-pryc od standartek,radsi Stepan nebo Dyjan..Sivric,to uz je jedno. Sichor urcite v zakladu ne,spis Mensah,ale co s Foltynem? ;) Zalohu vidim takhle:Misak(s fyzickou),Mensah(bez zlutych karet) a Kukec(bez moznosti zahravat standartky) :ugeek: Svedikovi zastanci se muzou ptat,kde je ta ofenzivni hra a goly? Verim ze doma ted tri body uhrajeme a jazda na pohary..kdo neveri,ten z Opavy.
benfcb

Příspěvekod Mr.X » ned 08. bře 2015 12:45:24

takže, raději s odstupem pár dnů se dávám na hodnocení... namlsán po minulém famózním výkonu jsem očekával podobnou útočnou aktivitu i v Brně, nicméně se tam hrál taková humus, který jsem už dlouho neviděl... zaplaťpánbůh bylo Brno snad ještě marnější, než Baník... a díky Kouřilovi, Pavlenkovi a Frydrychovi děkujme za remízu....

Obrana – to bylo snad jediné, co fungovalo, záloha neexistovala... nechápu, jak Šichor může dostat šanci v základu. Nic proti němu nemám, ale za své působení v Baníku mě o prvoligové kvalitě rozhodně nepřesvědčil. Takový hráč podle mě v baníku nemá co dělat. Jirásek – toto že jsme podepsali na 3 roky? Nic nic, zhola nic. Neuměl nahrát, vyhrát souboj, vybojovat míč... Kukec – kapitola sama pro sebe. Jeden zápas je Bůh, následně pak hraje jak žáček. Co mě ale štve nejvíc jsou jeho standartky - proboha máme 2m kouřila, Frydrycha... a on to 3x kopne gólmanovi do náruče?? Bylo hodně standartních situací, kde jsme mohli (měli) s takovou výškovou převahou skórovat, a on to kopne do kopru... Dále pak Sivrič - pro mne největší zklamání. Po jeho příchodu do Baníku jsem byl nadšený, nicméně měl problém zpracovat balon, 1:1 se mu povedlo snad jednou v zápase...

Baroš - sice nedostal tolik balonů, nicméně mě už vážně štve s tím věčným rozhazováním rukama a hádání se s rozhodčím. Měl tam min. 2 situace, které mohl ustát a hrát, místo toho hrál divadlo na sudího a ten mu to logicky nežral.

Celkově, myslím si že Baník jde pod Frňkou dobrým směrem - v 1. poločase jsme byli lepší v kontrole míče (jaký pokrok oproti Svědíkovi), nicméně nás čeká ještě hodně hodně práce... Obrana je dle mě ok (Lučič časem pude nahoru), ale ta záloha... jak jsem napsal výše, nechápu co tu dělá Šichor, na jeho pozici patří jednoznačně Mensah, a dál těžko říct... Foltýn pude taky hodně nahoru ještě, a třetí... Kukec, podle toho jak se vyspí?..

Nu, s Libercem musí být 3 body...
Mr.X

Příspěvekod d.rehacek » ned 08. bře 2015 19:34:07

Zdravím,tak zhodnoceno to tady je už dostatečně a prakticky se vším souhlasím.Od hnusu,až po hnus.Ještě vyčkám na domácí zápas,aby se dal posoudit výkon na hřišti soupeře a doma.Mě nejvíce zklamal Carlos,tady bych zvažoval,zda-li ho na chvíli neposadit,už proti Spartě byl ten nejslabší článek.Šichor,Foltýn-pokud na to Frnka nepřijde dostatečně rychle,tak o to rychleji půjde.Hlavní problém-neexistující zálohová řada,bud:1/změnit systém rozestavení nebo 2/změnit hráče-jiná cesta nevede.Možná by bylo ideální hrát něco jiného doma a venku.
d.rehacek

Zpět na Obecná diskuze