BANÍK – Příbram 0 : 2 (0:1)

Tlachy k hráčům, zápasům, dění - co vás napadne

BANÍK – Příbram 0 : 2 (0:1)

Příspěvekod Jenda Ostravak » ned 25. říj 2015 11:16:39

Domácí nastoupili v sestavě : Pavlenka - Dostál, Kaša, Machovec, Ježdík - Lásik (77. Holzer), Kukec, Mišák - Narh, Červenka (46. De Azevedo), Mičola (56.Szotkowski). Sestava není stále optimální, za úvahu by stálo toto složení : Pavlenka - Dostál, Kouřil, Machovec, Lučič – Mensah (Mišák), Ježdík – Narh, Kukec, Holzer (Azevedo) - Szotkowski (Šašinka)
Proč Baniček prohrál ? Myslím si, že na ofenzívní útočnou hru tento tým nemá ( o tom se přesvědčil už Frňka ), proto bylo vhodnější stanovit defenzívní taktiku a hrát na brejky, jako za časů Svědíka. Tak hráli starkovci, využili dvou brejků a vyhráli mač, ve kterém nebyli lepší, ale zkušenější. Trenér Korytář míchá sestavu, neboť sám vnitřně nevěří navenek proklamované stabilizaci základu a má vzácný dar, kterým ji vždy pokazí, zejména složením útočné trojice. Téměř v každém mači dá do základu hráče, které po poločasu musí střídat. Měl by přece vidět, že levá strana ( bek + křídlo ) prakticky neexistuje, žádné kvalitní centry či akce do vápna z této strany. Útočný hrot Červenka nepředstavuje žádné nebezpečí. Jedině Narh, pokud hraje vpravo, dal tři přesné centry, po zemi na penaltu a byla z toho jedna tyč, jedna střela na branařa a jedna nad. To bylo vše co Baník ukázal. Shrnuto, týmu nefunguje hra po krajích, ani přes hrota. Stále se nepodařilo vyřešit post levého beka. Ježdík na tomto postu byl jen záskok, měl také problémy, při prvním gólu se nestačil vrátit, Štípka „bránil“, či spíše stínoval pomalý (!) plašan Čolek a dovolil mu dát od lajny přesnou přihrávku na penaltu, s tím, že úplně volný hráč, se kterým defenzívní záložník nesbíhá v pohodě skóruje. Ježdík je platný jako defenzívní záložník. Rozbití sehrané defenzívní dvojice týmu neprospělo a bylo to poznat zejména v obranné fázi. Mičola nepatří do základu, jako křídlo zcela neviditelný, dostává šance, ale Baníku to neprospívá.
Musím však Koryho velice pochválit, že dal konečně příležitost Marku Szotkowskému – tím mě příjemně překvapil. Myslím, že tento velký talent a střelec ve svém ligovém entré nezklamal. Korytář to však pokazil tím, že jej nechal hrát na pravém kraji (!) a na hrot určil malinkého Narha (!) a vlevo, kam patří, hrál Holzer. Pak se diví, že útok nefunguje ! Šoty tak prakticky, až na jednu situaci, kdy si zběhl z křídla, nedostal balon a nemohl prokázat své střelecké schopnosti. Svým výborným pohybem ve vápně byl stále nebezpečný a prokázal, že patří na hrot. Kaša opět slabý, sice rád vyjíždí s balonem k vápnu soupeře, kde však není schopen přesně přihrát ani na tři metry ( např. 40 min. ) a tím svou líbivou akci prodat. Trestné kopy zahrávají hráči, kteří neumí ani trefit bránu. Asi poslední pěkný, ještě teplý podzimní víkend se většina fans rozhodla strávit jinak, než si kazit náladu špatnými výkony Baníku. Jeden frustrovaný divák, dokonce hodil svou šálu na hřiště . Proto i při akci 1+1, bylo 3500 skalních diváků málo, pro dobrou atmosféru při utkání, což hráčům určitě nepomáhá, zejména, když se týmu jako celku nedaří.
Z výše uvedeného plyne, že největší podíl viny na ztrátě tří bodů, ve veledůležitém záchranářském souboji s Příbramí, nese Radek Korytář, kterému se, zatím, podařilo vytvořit pouze jakýsi „hurá manšaft“. Proto je třeba zvážit, jeho další působení u áčka, a zeptat se proč týmu nedal úspěšnou herní koncepci či taktiku a proč má po absolvování celé letní přípravy a třetiny ligového ročníku tak katastrofální výsledky.
Jenda Ostravak

Re: BANÍK – Příbram 0 : 2 (0:1)

Příspěvekod benfcb » ned 25. říj 2015 22:30:29

Zdravim Jendo,vidim ze porad plny elanu do psani. Jinak to vse stoji za p.č. Banik se riti prvoligovou rychlosti do pralesu a nepomuze mu ani Wenger ci Ronaldo :) Snad je tu jeste jedna nadeje,kdyby skoncil Korytar a na jeho misto nastoupil.....nas oblibeny......Pepik...Hnatek alias d.rehacek :mrgreen: On nechlasta,je tvrdy na hrace i sam k sobe. Kez by to vyslo...amen ;)
benfcb

Příspěvekod ZSD » pon 26. říj 2015 19:46:32

Zdravím dva mohykány. Lze říct, že většinově souhlasím s Jendou. 1.) Proč furt trenér blbě experimentuje na levém kraji, to Lučič je tak špatně na tom ? Nemyslím si - nebude to sice hitparáda, ale lepší než Holzer a riskl bych to, abych nemusel obětovat Ježdíka ve středu, kde to zase trenér rozbořil poté, co aspoň polovina hracího času posledních dvou zápasů snesla celkem měřítko .... Věc názoru .... 2.) Szotka poslat zprava a Narha nechat na hroťákovi - přesný opak měl nastat, Narh z křídla, Szotek hrot ... Trenére, proč takto blbě ? .... 3.) Červenkovy výkony mají sestupnou tendenci, popravdě, v sobotu jsem ho ani nezaregistroval na hřišti .... s Olomoucí to ještě šlo, na Bonzácku už horší, teď nulové .... není žáden papírák, přesto citelně prohrává osobní souboje a žádnému bekovi nenaloží od cesty, fyzička zlá - hodina a křeče ..... Baník v tomto stavu potřebuje od předka víc .... 4.) Čola 19 měsíců nekopl pořádně do balonu, rovnou na základ se mi to zdá taky uspěchané ......5.) Nebyl by o věci rozhovor s Daňkem, jak to cítí po více než 3 měsících působení .... setkává se s těmi mládežnickými trenéry, jak bylo v plánu ? Věnuje se individuálně útočníkům - radou, účastí na treninku, jak bylo v plánu ? Nepochybuji, že při propagandě na oficu by zmínky padaly - je klid ..... 6.) Šafarčík hraje s hráči podivnou hru - viz prohlášení po OL, kolik že teda budou hráči přispívat - neřešili jsme to zatím, je to otevřené, záleží, co si hráčí vyjednají ..... pitomost velkého kalibru, je třeba pro takto nepopulární věci mít daná transparentní pravidla majitelem, když s tím on vylezl (bavíme se o penále, ne o odměně). Na motivaci hráčů má toto nejasno negativní dopad ....Podle dostupných zpráv z tisku ... 7.) Spadnout bez změny majitele teď nebo za rok, s dál vyprodaným kádrem, je celkem jedno ..... 8.) Bene, vrať Šafymu tu sekačku - traktůrek, má se projednávat další z cypovin dnešního světa - že by na to mělo být povinné ručení ...... tak ať neproděláš ;)
ZSD

Příspěvekod d.rehacek » stř 28. říj 2015 14:21:04

benfcb píše:Zdravim Jendo,vidim ze porad plny elanu do psani. Jinak to vse stoji za p.č. Banik se riti prvoligovou rychlosti do pralesu a nepomuze mu ani Wenger ci Ronaldo :) Snad je tu jeste jedna nadeje,kdyby skoncil Korytar a na jeho misto nastoupil.....nas oblibeny......Pepik...Hnatek alias d.rehacek :mrgreen: On nechlasta,je tvrdy na hrace i sam k sobe. Kez by to vyslo...amen ;)

Čau Bene,smutné je,že je to pravdivější než legrační ;) .Jinak Wenger nepřijde,ale za to Matušovič už podepsal.Mám otázku,co to jako řeší?Že by to vrátilo lidi na stadion :mrgreen: nebo je to posílení realizačního týmu?Asi to druhé,bo Míra chlastá první ligu a Korytář má partnera k jabčaku.Mám pocit,že o tom se ti ani nesnilo.A víš kdo za to může,já ti to povím........Tomáš Petera :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .Jinak sranda ještě bude,to není zdaleka konec,co tento spasitel ostravských fans ještě předvede,to mi věř ;)
d.rehacek

Příspěvekod Jenda Ostravak » stř 28. říj 2015 15:58:56

V pondělí bylo sezení vedení s dosud neúspěšným realizačním týmem v čele s Korytářem. Očekával jsem, že se něco stane a konečně bude Korytář odvolán – a světe div se stalo se. :o
Korytář pokračuje dál a jako trenér byl povolán tyn bloňďaty tatrman a zradce Mira Spartakovič ! :lol: Na tyto týpky, co přešli z Baníku k české konkurenci, ať to byl kdokoliv, jsem obzvláště citlivý. Nerespektování tradic slavného klubu je obrovská chyba majitele a neprošla by ani pohádkově bohatým cizincům. Korytář nechtěl spolupracovat se Samcem, ale Míra mu nevadí ? O co tady jde ? Že by Baník chtěl vytvořit z MFK Havířov svou farmu ? Stojí to za to ? Vytočit bojkotující kotel se tímto podivným krokem podaří dozajista, čímž ztratí hráči při venkovních utkáních domácí podporu a budou akorát zaraženi divadlem, které lze očekávat a jejich výkon půjde spíše dolů. Nenormálních věcí a trapností je kolem Baníku stále více a to na všech frontách. Podržením Korytáře majitel definitivně výsledkově odpískal podzimní část ligy. Ano, teď se zřejmě můžeme dočkat prakticky čehokoliv. Kdo za to všechno může ? Většina si odpoví sama :) ;) :roll: :oops: :lol:
Jenda Ostravak

Příspěvekod d.rehacek » stř 28. říj 2015 17:17:59

Jenda Ostravak píše:V pondělí bylo sezení vedení s dosud neúspěšným realizačním týmem v čele s Korytářem. Očekával jsem, že se něco stane a konečně bude Korytář odvolán – a světe div se stalo se. :o
Korytář pokračuje dál a jako trenér byl povolán tyn bloňďaty tatrman a zradce Mira Spartakovič ! :lol: Na tyto týpky, co přešli z Baníku k české konkurenci, ať to byl kdokoliv, jsem obzvláště citlivý. Nerespektování tradic slavného klubu je obrovská chyba majitele a neprošla by ani pohádkově bohatým cizincům. Korytář nechtěl spolupracovat se Samcem, ale Míra mu nevadí ? O co tady jde ? Že by Baník chtěl vytvořit z MFK Havířov svou farmu ? Stojí to za to ? Vytočit bojkotující kotel se tímto podivným krokem podaří dozajista, čímž ztratí hráči při venkovních utkáních domácí podporu a budou akorát zaraženi divadlem, které lze očekávat a jejich výkon půjde spíše dolů. Nenormálních věcí a trapností je kolem Baníku stále více a to na všech frontách. Podržením Korytáře majitel definitivně výsledkově odpískal podzimní část ligy. Ano, teď se zřejmě můžeme dočkat prakticky čehokoliv. Kdo za to všechno může ? Většina si odpoví sama :) ;) :roll: :oops: :lol:

Čau Jeníku,kdo by nevěděl,jaká je správná odpověd,jsem k službám :lol:.Nějak nabývám dojem,že o podporu na venkovních hřištích majitel vůbec nestojí.Stačí jsi položit otázku,co on z toho má?Většinou ho to stojí prachy a v lepším případě z toho nemá nic.Angažování v jakékoliv podobě Matušoviče jen dokládá,že o ty fans,kteří prakticky bojkotují a od kterých se dá očekávat největší zloba na tento tah,on už nestojí.Jejich absence mu vlastně vyhovuje a ted se snaží je dostat i z venkovních hřišt.Možná je to špatný dojem,ale je to cesta,jak se zbavit těch nejvíc vyřvávajících odpůrců.Už jsem to nastínil,ale přijde mi to,že bojkot zajímá jen bojkotáře a to pro výhru či změnu,je jaksi málo.Mnohem lepší by bylo,aby pravidelně plný dům vyvolával tohoto šejka.Stačí jsi položit otázku,jestli je tichý odpor lepší,než-li hlasitý.Většina jsi odpoví sama :roll: :lol:
d.rehacek

Zpět na Obecná diskuze