Baník - Sparta

Tlachy k hráčům, zápasům, dění - co vás napadne

Baník - Sparta

Příspěvekod ZSD » sob 28. úno 2015 22:19:05

Baník překvapil. remíza dle mě zasloužená. Na počátku to vypadalo, že se přece jen pokákli, ale ustáli to a hráli zajímavou partii ... Když Bary nedal tutovku po centru Štěpána, měl jsem obavu, aby mu neruply nervy a v příštím čase se nenechal moc unést emocemi ke kartám. Kontakt s golmanem ale měl vypustit, tohle nemá zapotřebí ! Kocourek první půli na pěst. taky hned 1 šance rudochů asi ve 3 minutě byl podle mě ofsajd a možná hned dvojitý ...Po vyrovnání jakoby podvědomí zapracovalo a dost jsme se stáhli, Sparta přidala a byla, bohužel už lepší.... ..... Mišák ke konci na průplesk, takhle nemožně dvakrát darovat míč soupeři, hodně netaktické. Poprvé fintičky ve středu, ztratil asi orientaci a kopl jim to v podstatě do protiútoku a podruhé, místo, aby běžel po lajně třeba k rohu a tam tahal čas, pokud nechtěl útočnou akci, tak tam stepuje u lajny a spoléhá na odpískání faulu na spoluhráče a vezme mu míč jak školákovi ...Kukec se snažil, ale výkony, jako po příchodu už jsou asi minulostí ... Frňka, pokud se mu něco nezdá, tak neotálí se střídáním až hlouběji do 2. půle, tak uvidíme, co dál. Penalta správně nařízená tím šmejdem .... Brabec za výrazné strčení oběma rukama do soupeře v přerušení podle mě červená, ale to bychom po šmejdovi Kocourkovi chtěli moc .... za podstatně menší atak soupeře, kdy se Horváth zhroutil k zemi Kocourek přímo vyloučil před cca 2 lety Juhara v Plzni ....
ZSD

Baník - Sparta 1 : 1

Příspěvekod Jenda Ostravak » ned 01. bře 2015 12:43:39

Zápas s odvěkým rivalem předčil mé očekávání. Návštěva cca 7500 fans, vzhledem k negativnímu humbuku kolem Baníku, byla dobrá. Místa kotle zela prázdnotou a malý ironický transparent zpočátku připomněl nesmyslný bojkot. Protože atmosféra byla překvapivě výborná i bez kotla, tak jsem jeho nepřítomnost přestal vnímat :) Sice místy různé části ochozů zpívaly odlišné chorály, nejčastěji „Nedaleko od Ostravy“, celkový dojem nebyl jednolitý, ale vůbec to nevadilo, naopak dobře to přispívalo k výborné atmosféře. Když zpívají současně chorály také fans soupeře, prolínají se také. :) I Bary byl spokojen, když prohlásil, že diváci byli fantastičtí :) Při „BP, BP, FCB !“ šly ochozy za ramena i bez kotle. Někteří sralťani přijeli bez náhubku :o a způsob jejich prezentace měl, včetně okopírovaných chorálů, velmi nízkou úroveň. Až na malé výjimky byli přehlušeni domácími fans.
Místy se odehrávalo strhující divadlo, zápas byl vyrovnaný, hra se přelévala ze strany na stranu, měl dramatický náboj s gradací, nejen chycenou penaltou, až do posledních vteřin. King Bary byl skvělý, správně namotivovaný, až na tři spálené tutovky, také úspěšný. Byl to jeho mač. Jednoznačně největší hvězda tuzemské ligy, pokud mu to vydrží, potáhne Baniček nahoru. Všichni hráči podali obětavý a bojovný výkon, hrálo se ve vysokém tempu až do poslední minuty nastavení ! Kromě Baryho, se mi nejvíc líbili Kouřil, Frydrych, Pavlenka, Kukec a Štěpán. Mišák je typ špílmachra, s dobrou střelou a technikou, kterého Baník už několik let postrádal. Kdy ho konečně uvidíme v základu (?), neboť Šichor i když bojoval a dobře bránil, byl dopředu neviditelný.
Lučič možná střídal kvůli střetu hlavami v prvním poločase. :?: Piskoč Kocurek na mně působil jako figurka, co má problém pískat mač normálně. :) Sukup hrál dobře, ale amatérsky skosil hráče, když ho mohl nechat jít dál až k čáře, byl jištěný ...Hráči navázali na výborný výkon ve druhém poločase s teplákama, vyrovnali se kombinační hrou a nebezpečnými brejky soupeři ,který hraje o titul. Držení balonu cca 50 na 50, střely ve prospěch Baníku. Uhájili svůj hrad a myslím si, že jdou správnou cestou.
Jenda Ostravak

Re: Baník - Sparta

Příspěvekod petrik005 » ned 01. bře 2015 14:26:03

Jenda: Dovolím si nesouhlasit s fanděním, bylo to dost o ničem, byl jsem tam s rodinkou a ti byli celkem zklamaní, bo dvakrát za poločas něco zařvat to je slabé, absence kotle byla znát, nevím asi si byl na jiném zápase. Taky bych neřekl, že Sparťani byli přehlušení domácími, seděl jsem na půli dění a Sparta byla doma, nechápu kde si na to přišel? Objektivita ti asi nic neříká.. Stejně nechápu, jak můžeš psát Sraltani.. bože jak nějaké náctileté ucho. Povětšinou s tvými komentáři souhlasím, ale tohle je opravdu dost mimo. A když mluvíš o okopírování, tak si myslíš, že náš kotel nekopíruje? všechno je okopírované, včetně naší hymny.. Návštěva super, ale atmosféra hodně za očekáváním, takový zápas bohužel musí mít celozápasový kotel a ne jen chvilkový. Každý na to máme asi svůj názor..
petrik005

Příspěvekod d.rehacek » ned 01. bře 2015 14:31:05

Zdravím,včera se na Bazalech odehrál zápas,který byl oboustranně velmi kvalitní ve vysokém tempu.Kdo nepochopil,proč byl Svědík odvolán,tak včera dostal ráznou odpověd.Žádný prešovský beton,ale ofenzivní fotbal proti týmu,který je momentálně někde jinde a přitom rozdíl patrný nebyl.Samozřejmě konec utkání se nesl v tlaku Sparty,ale zde se projevil strach mladých hráčů-tady to chce čas.Dnes jsi dovolím hodnotit jednotlivě:Pavlenka-výborný výkon okořeněný 2 momenty,neuvěřitelně chycená penalta,ale ten výběh v 1.půli,kdy Lasota dával hlavou do prázdné byl též neuvěřitelný.Lučic-nechápu tohle střídání,snad máš Jendo pravdu s tím zraněním,Kouřil-pro mě výborný výkon,Frydrych-dozadu velmi kvalitní,ale Michale,při rozehrávce koukni na Kouřila,jak to dělá,Štěpán-jednoznačně jeden z nejlepších hráčů na hřišti,Azevedo-nasadil latku vysoko,ale každou minutou se jeho výkon ztrácel,Kukec-když pominu jeho zbytečné ztráty ve středu pole,tak taky výborný,Foltýn-k duhu mu jde vyhraný souboj před vyrovnávacím golem,ale jinak nemastný,neslaný,Holzer-dnes hodně naběhal,přesto ztrát tam bylo docela dost,Šichor-no nevím,zda-li tento hráč má v tomto kádru na základ,nelze upřít snaha,maká,ale ta kvalita.....,Francis-stále stejný,pere se,maká,ale pořád je to takový jakýsi balet,Sukup-3 přesné přihrávky,2* naprosto fatálně ztracený balon ve středu pole a ta penalta....za mě by jsi už nekopl,bylo toho už dost,Mišák-až bude fyzička,tak dirigent ostravské fotbalové filharmonie,taky však jedna nesmyslná ztráta míče a čekačka na faul,Bary-tuž tebe chlape na závěr,třešnička na dortu je jen odvar toho,co jsi včera zase ukázal,klobouk dolů.Jinak atmosféra výborná,sice ta koordinace byla znát,ale nijak tomuto utkání nevadila.Bojkot nepodporuji,je laciný a převážně vyumělkovaný.Přesto prázdnost sektoru byla znát a mi kotel chybí,škoda,hold já to přežiju,ale ještě je to větší škoda pro ty hráče,kteří za Baník makají do mrtě a včera makali.Jinak zdravím bojkotáře z P1 a jsem zvědav,jestli je někdo takový frajer,že se k tomu na jiných webech přizná,ale asi budu čekat marně ;)
d.rehacek

Příspěvekod benfcb » ned 01. bře 2015 16:55:12

Zdravim vsechny ctyri fans Baniku. Jo,bylo to pekne pokoukanicko. Petrik: proc by nemohl napsat sraltan?..pokud jsme mi podle tech 4% zmrdu-zebraci,cigani,jihopolaci,verbez,socky,prumernaci,podřadnaci,bahnik,blahnik,banyk-otrava,wostrawa,potrava...tak pro me jsou taky nejen sraltani. Respekt ano,ale oboustrany. A pokud "ja do tebe mysim koziskem a ty do mne sekackou na travu"...co cekaji ti buzeranti. Co se tyka fandeni..na to ze chybel kotel,slo to. Ale ze by spartani prervali domaci? :)
benfcb

Příspěvekod ZSD » ned 01. bře 2015 19:01:27

Jenda:

Lučiče střídal z herních důvodů (říkal to po zápase sám Frňka), kvůli špatným příhrám a měl pocit, že podlehl náboji zápasu .... Co se týče bojkotu, můj názor je, že je zbytečné o tom dokola mluvit a zaujímat nutně pozice, že podporuji či nepodporuji. Každý by měl mít důvody SVÉ proč chce nebo nechce jít. Ultras mají své vlastní zkušenosti s komunikací s vedením, za sebou své schůzky a maily s ním .... nechme je být, oni jsou ovlivněni jinak a intenzivněji, než "normálové" . To není už jen o jednom vyhozeném hráči. Otevřeně v rozhovoru řekl, (jeden z těch dvou aktérů na Orionu), že ani oni nebyli jednotní a museli hlasovat a nestavěl se v závěru nijak konfrontačně, aby tam naříkal, jak je všichni mají chápat a podporovat. Jen požádal o pochopení a vyjádřil neironické pozdravy všem, i nesouhlasícím. Většina z nich se proti normálům v tomto nevymezuje, přijde mi fér taky se vůči nim v tomto případě nevymezovat .... Není potřeba cíleně propagovat "já to nepodporuji" ... Jen můj pocit v této konkrétní situaci.

Já jsem šel, kvůli Milanova postoje, ale kotel umím v tomto případě pochopit, i když s nimi nesouhlasím ve všem ani náhodou. Bary u nich holt nepřevážil, ale též ne u všech, nicméně hlasování dopadlo takto. A že byl i Milan spokojený - tak samozřejmě, že neřekne, že 7,5 na Spartu bez mrazu a deště a s Barošem v základu, je mizerie a ještě víc zjitří atmosféru mimo hřiště. Stabilních návštěvníků tam byla možná polovina plus minus, zbytek jednorázoví "sparťané", jako obvykle. Liberec naznačí víc, ale nadměrným optimistou nejsem. Ono se to nenahodilo ani po kladných změnách v ticketingu.....

Atmosféra - nebyla špatná, ale do výborné daleko. Záleží, kdes seděl. Celkem dobrá na to, že tam chybí ti dirigující, to jo. Ale nesourodost chorálů mi kladná nepřijde.
ZSD

Příspěvekod Jenda Ostravak » ned 01. bře 2015 20:13:20

petrik005 - zdruv chachare !
Byli jsme určitě na stejném zápase, ale některé věci jsme viděli rozdílně :) To může být i tím, že jsi seděl v klidnější zóně, jsa obklopen rodinkou, nucen zachovávat dekorum a zdržujíc se bujarého fandění :) Já seděl v prostoru aktivně fandících diváků a přidával se k nim. Tímto ovlivněn jsem své pocity formuloval, že ...“atmosféra byla výborná ( možná jen dobrá ;) ) i bez kotla, tak jsem jeho nepřítomnost přestal vnímat ...“, jsa sám v kotlíku :) Z toho ovšem neplyne, že s kotlem by atmosféra nebyla lepší. ACS se určitě necítila jako doma, protože někteří její hráči hráli dost nervózně. Nejsme na akademické půdě, takže jsem si dovolil použít zažité pojmenování z žargonu ostravských fans, které je stejně roztomilým přívlastkem, jako jsme my nazýváni např. „pšonky“ ...apod. Asi jsem nemohl napsat např. ...“Přijeli soudruzi z matičky Prahy a byli u nás jako doma.“ :D Prvně vidím, že se nad tím někdo z Baníkovců pozastavil :) Souhlasím, že vždy je co zlepšit :-) Prakticky všechny chorály mají základ v okopírované slavné melodii, jelikož Fans nemají mezi sebou hudební skladatele ( vyjma Jarka ) a jsou opatřené vlastním textem. To je v pořádku. Ale pod úroveň je, když fans jiných klubů přejímají chorály Baníku a přitom o něm smýšlí hanlivě. Určitě souhlasím s tím, že takový mač by měl mít „celozápasový kotel.“ Proto se také zmiňuji o nesmyslnosti bojkotu, protože kotel na Bazaly patří.
Jenda Ostravak

Příspěvekod Jenda Ostravak » ned 01. bře 2015 20:43:03

Zdruv Davide,
poslechl jsem si tiskovky Frndy, kde vysvětluje proč hrál v základu Šichor a ne Mišák a proč střídal Lučiče Sukupem. Souhlas, že Lučič byl určitě lepší v obranných činnostech než Sukup. V útoku byl asi větším přínosem svými dlouhými auty. Možná by se mohl zlepšit ve vyvezení, či rozehrávce balonu po lajně, směrem dopředu. Stejně si myslím, že toto střídání se nepodařilo, viz. penalta. Jestliže chce Frnda hrát s jedním defenzívním štítem ( Mensah nebo Šichor ) a před ním dává přednost dvojici Foltýn - Kukec, kam chce pak zařadit Mišáka, když pravil, že s ním má své záměry ? Šichora považuje za jedinou alternativu, pro jeho defenzívní kvality místo Mensaha. Jak to poskládat v defenzívní záložní trojici je stále otázka. Mimochodem, Foltýn při gólu ACS neubránil napřed Matějovského a posléze po centru Costy Kadlece. Taky se mi jevil dopředu "nemastný, neslaný" :) Pokud je Mensah jako defenzívní jasný, pak by před ním měli hru tvořit právě Mišák a Kukec.
Jenda Ostravak

Příspěvekod vvss » pon 02. bře 2015 20:01:25

Lokotka: "má pravdu předsedo! " Ve všem se podepisuju, pro mne osobně překvapení v osobě Kouřila!
vvss

Příspěvekod d.rehacek » úte 03. bře 2015 16:12:01

vvss píše:Lokotka: "má pravdu předsedo! " Ve všem se podepisuju, pro mne osobně překvapení v osobě Kouřila!

Čau Jiskro,jako vždy :D .Sledoval jsem tvůj tvrdý boj na chachari.cz a měl jsem to nutkání tě podpořit.Ale poté,co jsi olympiádu tvrdě zkritizoval jsem se na tebe vybodl :D .Ale jinak jsi měl pravdu!
d.rehacek

Další

Zpět na Obecná diskuze