Letní přestupové okno - FCB

Tlachy k hráčům, zápasům, dění - co vás napadne

Letní přestupové okno - FCB

Příspěvekod ryszek » ned 01. čer 2014 10:46:18

Sezona skončila, poměrně úspěšně, teď se otvírají tajenky kádru na další sezonu, zásadní otázky:

Přijde Baroš?

Uplatní opci na Sukupa?

Uplatní opci na Šichora?

Uplatní opci na Krmenčíka?

Uplatní opci na Škutku?

Jak to bude se Sinelnikovsem?

Jak to bude s Lindperem?

Prodlouží Kukec?

Zůstane Baránek?

Přijdou nějací bývalí hráči FCB (Laštůvka, Pospěch)?

Odejdou někteří neperspektivní jedinci (např. Zawada)?

Můj názor:
Podle mě je to všechno otázka peněz, už to 10. místo znamená nepříjemnost pro vedení, musí vyplatit hráče podle prémiového řádu za celou sezonu, taková byla dohoda :D ... Myslím že Škutka tu už skončil. Krmenčík je nadbytečný, když už trénuje Petrus a možná přijde Baroš. Baník peníze potřebuje, tak mladého Baránka asi prodá, mladých stoperů má teď dost. Šichora vykoupit ze Zábřehu asi problém nebude. Sinelnikovs, Lindpere a Kukec jsou pro kasu na další sezonu asi potencionálně větší výdaj. Podobně jako přestup Sukupa. Tam se podle mě rozhodne mezi Sukupem a Sinelnikovsem, oba si nenechají. Kdyby byl zdravý Vengřinek, tak se možná zbaví obou. Jestli jde o vysloužilce, tak myslím, že přijde jen srdcař Baroš, ostatní nebudou chtít hrát skoro zadarmo. Myslím, že Zawada dostane během přípravy svolení hledat si angažmá, Byrtus se už jevil lépe než on. Hlavně u Svědíka podle mě ten hráč už nemá šanci, od odchodu Komňackého Zawada snad nehrál.
ryszek
 
Příspěvky: 100
Registrován: sob 05. dub 2014 23:10:11

Hostovačky

Příspěvekod ryszek » ned 01. čer 2014 10:57:58

Ještě k možnosti hostování. Myslím, že některé mladé bude snaha poslat hostovat třeba k valcířům z frýdku jako Staška. Třeba pro Foltýna nebo Holzera se v současnosti zavírají dveře do základu, je tam už mírný přetlak. Lepší hrát pravidelně druhou ligu než juniorskou ligu.
ryszek
 
Příspěvky: 100
Registrován: sob 05. dub 2014 23:10:11

Re: Letní přestupové okno - FCB

Příspěvekod ZSD » ned 01. čer 2014 14:12:26

Těžko říct, netroufám si předjímat, dokud není jasno s tím spolumajitelem. Pokud nebude, všichni nezůstanou. Prodat Baránka už teď by nebyla podle mě ještě slušná cena. Za rok by mohla být daleko lepší ... Řekl bych, že pokud se mu budou vyhýbat zranění a udrží pokoru (což myslím, že mu tatík ani nedá šanci jinak), tak se propracuje postupně časem do repre ....
Uživatelský avatar
ZSD
 
Příspěvky: 164
Registrován: sob 29. bře 2014 22:04:24
Bydliště: Ostrava

Re: Letní přestupové okno - FCB

Příspěvekod ZSD » ned 01. čer 2014 14:20:21

Jinak Zawada souhlas - Svědík ho nebude chtít. radši riskli Byrtuse, než by dali Zawadu. Podle mě u Svědíka skončil po posledním podzimním kole v Bolehlavi, kdy šel dolů tuším v půli .... Pospěch chce jednoznačně do Opavy, nedávno s ním byl článek. Bez nového majitele ho ani nemáme šanci zaplatit. Pokud Baroš přijde, a naskočí Petrus, tak Krmenčík nezůstane, Škutka taky ne. Nalevo nechají spíš Sukupa.
Uživatelský avatar
ZSD
 
Příspěvky: 164
Registrován: sob 29. bře 2014 22:04:24
Bydliště: Ostrava

Re: Letní přestupové okno - FCB

Příspěvekod ryszek » ned 01. čer 2014 14:46:07

No je to otázka peněz, ale Baránek začne brzo v Baníku stagnovat, tady se nemá už co naučit, ani od nikoho. V Plzni by si zahrál možná EL a mohl se zviditelnit. Celkově dneska nelze mít velké oči na peníze za přestupy. Vaclík jde jenom za nějakých 60-70 mil. Hráče ven jsou schopní prodat za slušné prachy jen Plzeň a Sparta. Zbytek paběrkuje, většinou udají hráče max do Turecka.

Já bych Baránka pustil za dejme tomu částku okolo 10 mil. na dřevo a aspoň 25% z dalšího transferu. Určitě bych nepřistoupil na hostovačku jako měli u Pospíšila a pěkně ho v Plzni dojebali.
ryszek
 
Příspěvky: 100
Registrován: sob 05. dub 2014 23:10:11

Re: Letní přestupové okno - FCB

Příspěvekod ZSD » ned 01. čer 2014 17:32:27

ryszek píše:No je to otázka peněz, ale Baránek začne brzo v Baníku stagnovat, tady se nemá už co naučit, ani od nikoho. V Plzni by si zahrál možná EL a mohl se zviditelnit. Celkově dneska nelze mít velké oči na peníze za přestupy. Vaclík jde jenom za nějakých 60-70 mil. Hráče ven jsou schopní prodat za slušné prachy jen Plzeň a Sparta. Zbytek paběrkuje, většinou udají hráče max do Turecka.

Já bych Baránka pustil za dejme tomu částku okolo 10 mil. na dřevo a aspoň 25% z dalšího transferu. Určitě bych nepřistoupil na hostovačku jako měli u Pospíšila a pěkně ho v Plzni dojebali.


Rozumím, ale nezačne stagnovat po nějakých 15-18 zápasech. Právě ještě další sezonu bych tomu dal a cena může dobře vyletět. Pokud nutno, prodal bych Frydrycha. Samozřejmě pustit Zawadu, zmizel Lukešův plat, končí podíl na platbě Benjimu .... JB 2 tady naopak má potenciál hrát stabilně, v Plísni by možná střídal v poháru, ale to mu neuteče. Podle mě doma za něj dnes dají do 8 mio., víc ne. Plus procenta z dalšího přestupu. Nemá zatím ani 20 zápasů v lize, nedivočme. Leda někdo zvenku, že by překvapil....
Na dnešní poměry je těch údajně 75 mio. za Vaclíka výborných podle mě.
Uživatelský avatar
ZSD
 
Příspěvky: 164
Registrován: sob 29. bře 2014 22:04:24
Bydliště: Ostrava

Re: Letní přestupové okno - FCB

Příspěvekod ryszek » ned 01. čer 2014 17:55:55

No je fakt, že pod takovým trotlem jako Uhrin ml. bych hrát nechtěl. Na stopera tam má svého miláčka Čišovského a potom miláčka všech plzeňáků Procházku, který se nějakým omylem ocitl dokonce v repre :roll: Záleží na penězích co by nabídli a taky té pozici, bo tam mají ještě Hejdu, ale ten myslím až tak nikomu k srdci nepřirostl. Ale aby tam šel Baránek jako 4 stoper, tak to by taky nebylo ono. Frydrych se jen tak neprodá, neumí moc nohama, z toho pohledu by z baránka a kaši mohli vyrůst stopeři evropského formátu. Stačí si vzpomenout, co za kopyta chodily ještě nedávno chodily ven - Suchý, Mazuch, Rajnoch :lol: ... jediný dobrý český stoper hraje v CFC a jmenuje se Kalas.
ryszek
 
Příspěvky: 100
Registrován: sob 05. dub 2014 23:10:11

Re: Letní přestupové okno - FCB 2014

Příspěvekod Jenda Ostravak » ned 01. čer 2014 18:42:59

Přijde Baroš ? Nejradši bych jej viděl jako spolumajitele klubu. Jako hráč, po vážném zranění kolene, už nebude takovým přínosem jako při minulém návratu. Navíc, hráčů postižených stejně vážným zraněním křížových vazů bude až dost – Svěrky, Petrus, Vengřínek, Sinelnikovs....úplný lazaret. Kromě Narha není dispo žádný zdravý a kvalitní útočník. Proto bych uplatnil opci i na Michala Krmenčíka, který bude zajisté min. úspěšným žolíkem a nebude drahý. Aby hrál o přední příčky potřebuje Baník hráče, kteří budou hrát s max. nasazením a bez omezení pohybu, jak je to včil vidno u Svěrkyho - jeden takto vyléčený v základu je až nad hlavu :-)
Na koho uplatní Baník opci ? Myslím, že na všechny, kromě Škutky, což je hráč, který nebyl, ani nebude posilou. Sinelnikovs má myslím smlouvu, takže to je jiný případ. Místo něj by bylo vhodné přivést, konečně, kvalitního a zdravého levého beka. Pak bude levá strana s Azevedem a Narhem famózní. Sukup by hrál na své, pravé straně, kde bude lepší než Fryda.
Předčasně prodat Baránka a ještě k tomu vychcaným plzeňákům, za pár švestek, by byla hloupost. Souhlas s názorem, že potřebuje v Baníku ještě jednu celou sezonu. Cena jeho akcií právě začala rapidně stoupat a zkušený sportovní "makléř" by měl vědět, že má ještě počkat na přijatelné maximum. Prodat za 20 mil. a výše :-), což je akceptovatelná nejvyšší cena na tuzemském trhu, do zahraničí za víc. Lindpere se vyjádřil, že by chtěl pokračovat, takže bylo by dobré aby zůstal, stále je to velmi kvalitní hráč a už je v Ostravě aklimatizován. Problémem by mohly být pouze chronické potíže s třísly. Záložníci Kukec, Greguš, Šichor, Štěpán. Azevedo musí zůstat pohromadě. Obecně do základu, který konečně vykrystalizoval nezasahovat ! Zawada by mohl být jedním z hráčů na prodej. Pokud by jste chtěli prodat stopera, tak jedině Frydu, který ve své výkonnosti a věku dosáhl maxima, tudíž právě teď má nejvyšší cenu. Teď je nejdůležitější, aby na příští sezónu byly potřebné penízky, což je základní předpoklad udržení současného velmi perspektivního a věřím, že i úspěšného týmu - ale to všichni víme :-)
Jenda Ostravak
 
Příspěvky: 302
Registrován: úte 25. úno 2014 19:10:35

Re: Letní přestupové okno - FCB

Příspěvekod Colava » pon 02. čer 2014 17:22:26

Tak Kukec, Sukup, Šichor uplatněná opce..... Odmítnuté nabídky za Greguše a Honzu Baránka...tak nějak to volno dobře začalo...
Colava
 
Příspěvky: 2
Registrován: sob 31. kvě 2014 8:57:40

Letní přestupové okno - FCB 2014

Příspěvekod Jenda Ostravak » úte 03. čer 2014 11:52:02

Přidávám čerstvé informace :
Z kádru zatím odešli jen dva hostující útočníci, Michael Krmenčík se vrací do Plzně a Dávid Škutka do Slavie Praha.
Zástupci klubu plní záměr udržet stávají kádr pohromadě.
Baník tudíž nemusí hráče prodávat, aby získal peníze na příští sezonu? "Majitel tím, že se snaží hráče udržet, dal jasně najevo, že klub funguje," řekl Slončík.
Připustil, že tým by se přes léto mohl ještě doplnit.
"Máme vytipované dva tři zajímavé hráče. Budeme jednat a uvidíme, jak to dopadne," uvedl Slončík. Na podzim by se do Baníku po vážném zranění kolena mohl přijít rozehrát útočník Milan Baroš. Leč to zatím šéfové klubu nepotvrdili.
Kostra mužstva by měla zůstat stejná.

Zdroj: http://fotbal.idnes.cz/banik-ostrava-od ... fotbal_ald
Jenda Ostravak
 
Příspěvky: 302
Registrován: úte 25. úno 2014 19:10:35

Další

Zpět na Obecná diskuze

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron