benfcb píše:Cau ZSD,ja si tim lamal hlavu kdo to muze byt,ale tipoval jsem spis zahranicniho hrace.Jak jsi tu fotku "prispendlil"ke svemu jmenu?Porad prosim,taky bych si tu rad neco dal.Diky.
benfcb - Čau,těžko popsat úplně krátce ...pokusím se... Potřebuješ mít ten obrázek nejdřív někde uložený na harddisku (do adresáře Pictures anebo kamkoliv, kde chceš, záleží, kam si ukládáš obrázky, fotky apod.). Buď už ho teda máš anebo si nějaký obrázek či fotku stáhneš .... pokud to potřebuješ popsat celé, tak napiš, zatím vycházím z toho, že obrázek na disku máš anebo umíš stáhnout z netu ....
1.) Fotku nebo obrázek, znak Baníku, cokoliv ..... potřebuješ nejdřív přizpůsobit velikostí tak, aby se ti vešla do toho tzv. Avataru. Max. velikost zde je povolena na 90 x 90 pixelů (šířka x výška) nebo menší. A velikost obrázku na disku max. 6 kb. Nejlíp asi bude formát (přípona) .jpg, ale nezkoušel jsem jiné formáty, možná nebude problém ani s .bmp nebo .gif ..... nevím, to jedině zkusit. Nevol moc velké obrázky na vstupu, protože je pak kvalitou ve finále nestlačíš pod 6 kb, program to nebude umět stlačit tak moc - chce to ale zkusit.
2.) Obrázek otevřeš v programu, co používáš na obrázky a fotky (používám Irfan View, nevím, co Ty) a někde tam bys měl vidět, jakou má originál obrázku velikost (šířka x výška). Nejspíš někde dole na stavovém řádku, ale to záleží na programu. Případně si najdeš v záhlaví v nabídce programu někde Vlastnosti obrázku a to ti vypíše komplet info o obrázku. Praděpodobně budeš mít obrázek větší než 90 x 90 bodů (DPI). Takže v programu musíš v záhlaví najít v nabídce "Změnit velikost" (bude to někde v Úpravy nebo Obrázek, musíš to projet). V Irfanu to je v Obrázek - Změnit velikost/převzorkovat)
3.) Jak tohle najdeš, tak si zvolíš potřebnou novou šířku a výšku. Pokud je to čtverec, tak max. 90 x 90, ale já mám např. šířku 40 a výšku 60 pixelů, původní velikost byla větší na výšku.. Je dobré zachovat i po zmenšení poměr těch stran (ale vždy max. 90 větší z rozměrů) , jinak když to budeš násilím cpát do stejné šířky i výšky, tak budeš mít třeba placatou hlavu. To musíš vyzkoušet v tom programu, jak to po úpravě vypadá..... Jak si zvolíš upravenou šířku x výšku, tak je třeba se podívat ještě na velikost obrázku v kb, co zabírá na disku a nejspíš zmenšit i velikost souboru, pokud je větší, než 6 kb. Já, když v Irfanu ukládám upravený obrázek, kde jsem změnil velikost stran, tak to nabízí při "Uložit" i možnost změny velikosti souboru v kb . Zadáš si 6 kb nebo méně. A uložíš to celé (Ulož jako ...) jako nový obrázek (např. Obrazek2.jpg), aby sis nepřepsal původní originál, kdyby ho bylo potřeba na novou akci.
4.) Pokud je ten změněný obrázek OK, tak si ho necháš na disku v adresáři, kde chceš. Tady na foru po přihlášení dáš vlevo nahoře "Uživatelský panel". Pak záhlaví "Profil" a v rámci profilu klikneš na "Avatar". A tam vidíš "Vyber soubor", klikneš a navolíš cestu tam, kde je obrázek uložený na disku (jako když přidáváš připojený soubor do e-mailu). Pak klikneš Odeslat... Refresh stránky a mělo by to být ....