Teplice - BANÍK

Tlachy k hráčům, zápasům, dění - co vás napadne

Teplice - BANÍK

Příspěvekod Jenda Ostravak » ned 25. úno 2018 14:35:37

Teplice - BANÍK 0 : 0 (0:0) 24.2.2018 18. kolo HET ligy. Sestava Baníku : Laštůvka – Pazdera, Procházka, Psyché, Fleišman – Hlinka, R. Hrubý (C), Diop (71. de Azevedo), Granečný (65. Stáňa), Fillo (89. Jirásek) – Poznar. Náhradníci: Budinský – Šindelář, de Azevedo, Azackij, Jirásek, Stáňa, P. Breda. Karty: 0 Statistiky: Držení míče: 47 % : 53 %. Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:7. Diváci: 2200. Rozhodčí: O. Berka – J. Kříž, A. Horák (P. Julínek).
Respekt k výjezďákům, fandili skvěle, Stínadla byly jejich. V únoru by se soutěže neměly hrát, nejdříve v březnu. Červen a červenec je zbytečně velké volno, rozpis zápasů by se měl posunout, aby se hrálo v teple, už pro fanoušky. Hrálo se při – 7 stupních, pocitová teplota při větru dobrých mínus deset. Ani se nedivím, že u starších hráčů šel výkon ve druhém poločase dolů. Tady jde při plném nasazení už o zdraví.
Baník zahájil presinkem, ale jen na své půlce. Na vysoký presink neměli trenéři, potažmo hráči odvahu. Bez vysokého presinku se vítězí hůře, vytváří se méně šancí. Oproti utkání se Slováckem byl herní projev, zejména v 1. poločase nesrovnatelně lepší. Bohužel, druhý poločas byl od Baníku výrazně slabší, podobně jako v předchozím utkání. Že by fyzička, nebo s přibývajícími minutami strach o výsledek ? Prakticky nevystřelil na bránu a se štěstím přežil tři tutovky tepláků v 50 + 59 + 60 minutě, takže plichta je vlastně úspěch. Polovičaté zlepšení tedy nestačí. Je třeba vyhrávat. Na druhou stranu Teplice jsou doma silné, neprohrály ani s Plzní. Jen Pazdera, Procházka a Fleišman podali velmi dobré výkony – tedy obrana. Hrubý a Fillo, hráči co by měli být tahouny, jsou dosud největším zklamáním. To není Kučerova chyba. Chybou je jeho schématické myšlení. Trenér, který pošle do závěru důležitého zápasu na plac kopyto jako je Stáňa, by měl okamžitě skončit. Od 65 minuty hrál Baník opět o deseti. Než poslat do hry kopyto, pošlu tam hráče s fotbalovostí, např. Jiráska a přeskupím zálohu. Hrubý, nebo Jirásek by i na křídle vlevo zahráli konstruktivněji než Stáňa. Poznar na hrotu osamocen, v tomto systému se neprosazuje. Diop jako podhrot opět nevýrazný a neefektivní. Často se pohybuje úplně jinde – na kraji či v hloubi pole =)) útočná síla Baníku tedy závisí na tom, jak se prosadí záložníci. Ti nejlepší jsou z formy, takže nemá kdo střílet branky. Diop by měl být v úzkém kontaktu s Poznarem, proto by se mělo, při absenci Baryho, zapracovat na spolupráci Diopa s Poznarem. Některé standartky byly slibné, ale kvalitně nedohrané (jako roh Fleišmana na přední tyč a hlava Procházky těsně vedle zadní tyče Diviše). Hrubý se snažil, ale jako špílmachr musí dávat lepší přihrávky do šancí. Poznar ve druhém poločase nedostal žádný centr do šance. Aspoň sklepával nákopy. Dnes by mě nákopy – pasy nevadily, byly docela přesné, ale po jejich zpracování nefungovala konstruktivní rozehrávka. Chce to kombinaci na jeden, dva doteky. Pak se gólově prosadí kdokoliv. Více doteků, ztráty před vápnem. Pokud však chybí pohyb hráčů, nelze rychle ( na dotek, dva ) kombinovat. To je největší problém Baníku v útoku, kde je prakticky neškodný. Vzadu se uhrála nula = minimálně bod v kapse. To je základ úspěchu. I když byl silnější na míči (54%) v obou jarních utkáních, největším problémem je, že Baník hraje prakticky bez útoku. V posledních zápasech těžko dává góly, dává jich málo nebo vůbec. Nedá se to napravit, neboť přestupní termín skončil. Tady se něco hodně zadupalo, chyba byla spoléhat jen na Baroše.
Statistiky střel jsou dost špatné. Se Slováckem celkem 8 střel / na branku 3 střely; s Tepláky 7/2 na branku. Týmy s kvalitním útokem vyšlou alespoň 14 střel, z toho 8 střel na branku, aby daly dva góly. S Teplicemi obě střely na branku dal Granečný, jedna z nich byla 100 % šance. Když nedáme ani takovou šanci, tak to je potom těžké. Granečný není střelec ( Pozn. Granečného výkon v první půli jakžtakž, ve druhé tragický). Kdo je kromě Baryho střelec ? Standartky ( 7 rohů + 2 přímé kopy ) nevyužity, žádná gólovka. Azevedo sice přišel na plac, ale bohužel je z formy, zřejmě i na tréninku, proto asi nebyl v základu. Hráči, kteří by měli Baník táhnout a mezi ně Carlos patří, nehrají co by měli. To je velký problém. Tým není vyladěn a jeho forma není správně načasována na začátek jara. Nedokáže odehrát většinu zápasu alespoň velmi dobře. To je zodpovědnost trenérů. Všechna dvě (tři) střídání Baníku nepomohla, přišli ještě slabší hráči, hra se zhoršila. Na lavce však lepší hráči nejsou.
Sečteno, podtrženo - Baník je stále mužstvem jednoho poločasu, k výraznému zlepšení nedošlo, plán není splněn, ze dvou utkání měly být aspoň tři body, je jen jeden. Aby se zachránil, co doma ztratí, musí venku získat. Šest zápasů z dvanácti musí vyhrát. Při současné formě hodně těžký úkol.
Záložní řada ve druhém poločase, hodnocena rozhořčeným fanouškem na fejsbůku : „Filo neviditelný. Azevedo špatný, Diop špatný, Hlinka tragéd, Hrubý špatný a k tomu kopyto Stáňa. Záloha na piču. Baník Pičo !“ :D
http://www.onlajny.com/match/index/date ... /id/207392
Rozhovor s Fillem: https://fotbal.idnes.cz/martin-fillo-te ... fotbal_ald
Jenda Ostravak

Re: Teplice - BANÍK

Příspěvekod d.rehacek » pon 26. úno 2018 13:56:20

Zdravím,tak přiznám se,že už mě to nebaví,ani hodnotit.Když hluboce poklesnu,tak první poločas jakžtakž,ale to je spíše povinnostní fráze.Druhý poločas bída,jako skoro vždy.Jenda jako vždy to probral durch,tak jsi k tomu přisadím jen pár poznatků.Důraz hlavně v druhé půli neexistoval,myslím,že tomu odpovídá i počet žlutých karet na straně Baníku.Možná je to ke chvále,být se žlutými na nule,ale v kontextu soubojů,které hráči Baníku odmítali podstoupit ve středu hřiště,je to spíše smutné.I fyzicky se mi zdálo,že mužstvo s postupem času odchází.Jinak hra až na drobné momenty postrádá logiku,chybí mezihra a hlavně nabízení se.Pokud má hráč Baníku míč,nemá alternativu,bud nikdo nechce a nákop na Poznara nebo chce jeden hráč a vše je čitelné.Je toho strašně moc a pokud se povede bodovat,budeme muset spoléhat na jednotlivce,že to vemou na sebe,kolektivně to působí hodně špatně.At můžu milovaný Baník pochválit,tak se štěstím,ale přece jen nula vzadu.Jsem zvědavý,jak dlouho budu věřit v záchranu a namlouvat jsi,že to půjde........
d.rehacek

Příspěvekod vvss » pon 26. úno 2018 19:04:53

Tak ve světle dnešního výsledku Jihlavy v Plzni a vůbec jarních výsledků týmů namočených do stejných exkrementů jako jsme my, to vidím hodně špatně. Je evidentní, že Kučeru odvolají až když už bude pozdě.
vvss

Příspěvekod d.rehacek » pon 26. úno 2018 19:22:36

Čau Jiskro, souhlas, možná by ted bylo lepší ho v tom nechat vymočit až do konce.U takových výsledků jde většinou o náhodu v určitý okamžik, ale dnes Jihlava ukázala, že je herně proti nám úplně někde jinde a to nejsem příznivec Svědíka.
d.rehacek

Příspěvekod Alf99 » pon 26. úno 2018 19:46:28

Čaute pánové. Tak máme odehrané 2 kola a jsme tam namočení až po uši. Jsem zvědavý co na to pan Brabec, toho mi je opravdu líto.
Alf99

Příspěvekod vvss » pon 26. úno 2018 21:04:27

Zdar Lokotko, já myslím že to tak nějak dopadne. Kučera po sezoně skončí zase někde ve Znojmě, takže se bude nadále s Baníkem potkávat.... A o Barym se píše, že to není dobré a na jaře to taky definitivně utne. A my můžeme zase začít znova.
vvss

Příspěvekod d.rehacek » úte 27. úno 2018 16:00:10

Čau chlapi, jsem rád, že počet diskutujících sice pomalu, ale roste. Samozřejmě s ohledem k investicím p.Brabce lítost chápu, ale bohužel je to on, kdo by se měl postarat o to, aby měl Baník trenéra a toho nemá. Zde se na plné čáře ukazuje, že kamarádíčkování se do práce nosit nemá. Taky si myslím, že Bary to zabalí, bohužel. Jinak chtěl jsem začít diskutovat na thordivision.com, celý leden tam slibovali, že diskuzi upraví, objevili se tam lichna alias Ekmar a jiní, ale zase to tam chcíplo. Tak třeba se to rozjede zde ;)
d.rehacek

Příspěvekod vvss » úte 27. úno 2018 16:33:33

No je třeba zrobit nějakou agitku na tento web lokotko... :D .Já ho furt v sobě mám jako nástupce ofika v době temna. Jen si říkam co se stalo se zakladatelem ? Anyway, co se týká fotbalu, jsem rád že odložili pohár i přes možnost, že to mohl být zase zápas navíc k sehrání, bez ohledu na výsledek.
vvss

Příspěvekod komast » úte 27. úno 2018 19:01:19

Taky občas zajdu na toto fórum,ale bohužel nepřispívám.Ze startu to bylo fajné.Potom to upadlo.Velký respekt ke zdejším přispivatelům,rád čtu reporty Jendy Ostravaka případně dalších.Chtělo by to tady nějak pozvednout...,ale jak že?Na baničku.com se to rozdělilo na dva tábory,přiznivce vrtě a kučery a jejich odpůrce.Je to škoda,ale názory některých co neunesou kritiku jejich oblíbenců a často asi i kamarádů jsou trapné.Proto by bylo dobré,kdyby existovalo fórum,kde by si jeho zřizovatele na nic nehráli.
Všem mám jde přece o to aby náš milovný Baníček hrál líbivý fotbal a vtíězil a my mohli jen chválit.BP
komast

Příspěvekod vvss » úte 27. úno 2018 19:32:15

komast: s banckem.com máš recht, zhruba od zimy mi to tam přijde jako na nějakém mainstreamovém webu, kde pravda je jen ta, kterou píše autor a kdo má jiný názor, je vůl. Ono od toho 2014 je tady registrováno spousta lidí, jen jim nějak dát vědět, že to tady díky Jendovi a lokotce žije.
vvss

Další

Zpět na Obecná diskuze