Baník - Sparta

Tlachy k hráčům, zápasům, dění - co vás napadne

Baník - Sparta

Příspěvekod ryszek » sob 05. pro 2015 13:51:41

Zdar chlapi, to zase bude ostuda, když se zadaří, tak ani žádný stream snad nenajdu. :)

Menší preview v deníku.
ryszek

Re: Baník - Sparta

Příspěvekod d.rehacek » sob 05. pro 2015 19:13:35

ryszek píše:Zdar chlapi, to zase bude ostuda, když se zadaří, tak ani žádný stream snad nenajdu. :)

Menší preview v deníku.

Ahoj,tak pokud není v plánu sci-fi příběh s bodovým ziskem,tak z teoretického hlediska bude lepší prohrát 0:8 než 0:1.V některém tvém příspěvku jsem četl o kvalitě mužstva a některých jednotlivců,popravdě těch příspěvků jsi napsal více.Chtěl jsem se jen pozastavit u takové myšlenky.Se Spartou začal svojí kariéru v FCB Karol Mondek,pokud se pletu,tak to byl určitě jeden z jeho prvních zápasů v Baníku.Já viděl hráče výbušného,velmi rychlého a i zdatně technicky kvalitního.Spartě dělal nemalé problémy,tlačil se do zakončení,vynucoval jsi fauly,podržel míč.Po několika tréninkových jednotkách pod Korytářem,šla jeho výkonnost lehce dolů.Následoval jeho export či import na pravého beka.S velmi slušného hráče se stala troska týmu,který se podílel jak individuálně,tak organizačně na chybách obrany.Byl vyřazen ze základu a prakticky se do něj už natrvalo nevrátil.V menším měřítku by se dalo obdobně hovořit o Holzerovi,tam má sice základní podíl Svědík,ale i po té katastrofě,kterou Korytář viděl po celou dobu,ho tam znovu cpal.A kde je Mondek s Holzerem dnes?Tento tzv.trenér dokonale odrovnal i to málo,co tihle naší hráči odváděli.Když pominu samozřejmě našeho klauna na prezidentské židli,pak Korytář neskutečně poškodil A tým,který by určitě nehrál o poháry,ale zcela jistě,při aspoň trochu slušné práci se pral důstojně o svou pozici v lize.V jednom příspěvku jsem četl takovou pitomost,že Červenka s Dostálem mají ve smlouvě určitou minutáž,kterou by měli strávit na hřišti pro rozehrání a v takovém případě,část financí uhradí stávající klub.Za normálních okolností bych to považoval za vymyšlenou pitomost,ale ted mě to tak nahlodalo,že se ptám sám sebe,je to vlastně pitomost?Podle celého vývoje a sledu událostí mám pocit,že věci se mají velmi zkráceně takto:Šafarčík přebírá Baník zadarmo-tedy s dluhem,který má Petera vůči některým subjektům.Přichází fáze,kdy po kostlivcích se pustí do éteru částka okolo cca 170mil. a Bazaly jdou do prodeje.Ve skutečnosti je dluh úplně někde jinde a z částky vyplacené městem se napakují všichni potřební.I ta schůzka s Peterou v Praze má svoje opodstatnění a nejde o právní bitvu s Peterou,ale naopak Šafa vyplácí Peteru či s ním činí tajnou dohodu.Podle Šafarčíka měl Petera už dnes sedět nebo ne?Kde je žaloba?Jenom kecy pro veřejnost.Mě může přesvědčit jen jedna věc.Nedávno OSSB zveřejnila faktury,které proplácela z účtu,aby vysvětlila určité nesrovnalosti.Jaký je problém zveřejnit proplacené dluhy ve výši 170mil.kč.Stačí jen na web hodit kopie faktur a je vše jasné.Nikdy se to nestane a to ne proto,že se to nesmí,ale protože se to nikdy nestalo.Dokonce by to zvedlo Šafarčíkovi i prestiž,protože živě vidět,jak uhradil 170mil.,tak samotnému králi by se spousta lidí poklonila a to i přesto,že cca 60% mu dalo město.Ne,bohužel,to se nikdy nestalo.Poté už to šlo jak za Petery,ještě se prodá co jde a když už nic není,tak najednou je Baník na prodej.To chápu,většina takhle uvažuje,poslední korunky v kapse jsou důležité.I ty světla pojedou do šrotu.Bylo to od úvodu cílené a není otázka,jestli to takhle nějak bylo,ale kdo jakou roli v tom hrál.Kolik Adámek,kolik Šafa,či dokonce to zezadu řídí zkušeně Petera a zbytek jede za procenta,viz.Vacek apod.Nikdy nepřijde 100% odpověd,ale 100% Baník mizí z mapy světa.Ještě zůstává otázka,zda-li přijde pokus o další záchranu,jenže je tady překážka,z tohoto pokusu nikomu nic v prvních několika letech nekápne,stojí někdo o takový pokus v dnešní společnosti,kdy kapitál je o milion příček výše než čest,spravedlnot,úcta apod.?Závěrem,kdy jsem tedy odbočil úplně jinde,než jsem chtěl,chci napsat,že Šafarčík se celý život živí likvidací a i přesto,že ho všichni považujeme za debila,tak v tomto oboru má velmi slušnou praxi a dle mého nám jí názorně předvádí.Můžeme polemizovat o chybách a svinstvech Petery,Šafarčíka,ale co my?My jsme jen blbečci z ochozů a je úplně fuk,či z tribuny,či vandrák,či ultras,či chachar atd.Tak to vidí kapitalisté a bude hůř,bohužel.Omlouvám se za nudný příspěvek,ale nějak jsem to potřeboval ventilovat a zrovna jsme jsi vybral tebe :D ;) .
d.rehacek

Příspěvekod Jenda Ostravak » ned 06. pro 2015 12:18:49

Zdruv ! Za celý podzim se podařilo Korytářovi akorát tým rozklížit. Na poslední mač podzimu nelze čekat, že se mu podaří opak. O velmi nízké morálce některých hráčů svědčí naplánované předčasné odjezdy ghaňanů, excesy Kukece, atd. Na závěr přichází veletoč základní sestavy. Možná by to šlo postavit takto : Pavlenka – Dostál, Kaša, Honiš, Lučič – Ježdík, Šichor – Behan, Ožvolda, Holzer – Szotkowski ; Na lavce: Šrom, Mešaninov, Mišák, Azevedo, O. Šašinka. Jak to bude ve skutečnosti, toť otázka. Davide, z praktického hlediska je lepší neprohrát :) ) Tvé smělé teorie o zákulisí spojené s ekonomikou a majiteli mohou být tak 50 na 50. Vymyšlené je to pěkně :) Role Adámka byla jasná – udělat obchod s Bazaly ( pro to bylo nutné jejich včlenění do FCB a spojení s Šafym ) a po prodeji městu vyinkasovat, vydělat a Baničku pa pá. V žádném případě nechtěl do Baníku vrážet další peníze. Také jich nemá nazbyt :) Proto zůstal Šafy jako majitel osamocen. Ukazuje se, že za současných podmínek je to pro něj ekonomicky nezvladatelné. Proto výprodej hráčů, aby mohl případně odejít s nějakou tou korunkou v kapse a ti černí vzadu také :) Pod vedením Korytáře nemají hráči dostatečnou fyzickou kondici. To potvrzuje i případ Baroše, nad jehož fyzičkou kroutil Jarolím hlavou. Vydržel hrát tak půlhodinku. V Baníku se místo trénování chodilo po společenských akcích :) Holzer by potřeboval nabrat svalovou hmotu, podstatně zlepšit vytrvalost a rychlost. Techniku má dobrou. Poprvé v historii vyklidí ultras FCB fans ACS hlediště, takže největší nepřítel bude na tom líp než doma. To se ještě nestalo a je to, bez ohledu na jakékoliv důvody, nepřijatelné. Atmosféra utkání bude mít, z mnoha příčin, příchuť jakési tryzny. Právě proto by mělo být plné hlediště, které by dalo nahlas vědět, co si o současné situaci myslí. Ignorace je cesta opuštění Baníku, nezávisle na tom, kdo jej vlastní.
Jenda Ostravak

Příspěvekod ryszek » ned 06. pro 2015 18:24:25

d.rehacek píše:
ryszek píše:Zdar chlapi, to zase bude ostuda, když se zadaří, tak ani žádný stream snad nenajdu. :)

Menší preview v deníku.

Ahoj,tak pokud není v plánu sci-fi příběh s bodovým ziskem,tak z teoretického hlediska bude lepší prohrát 0:8 než 0:1.V některém tvém příspěvku jsem četl o kvalitě mužstva a některých jednotlivců,popravdě těch příspěvků jsi napsal více.Chtěl jsem se jen pozastavit u takové myšlenky.Se Spartou začal svojí kariéru v FCB Karol Mondek,pokud se pletu,tak to byl určitě jeden z jeho prvních zápasů v Baníku.Já viděl hráče výbušného,velmi rychlého a i zdatně technicky kvalitního.Spartě dělal nemalé problémy,tlačil se do zakončení,vynucoval jsi fauly,podržel míč.Po několika tréninkových jednotkách pod Korytářem,šla jeho výkonnost lehce dolů.Následoval jeho export či import na pravého beka.S velmi slušného hráče se stala troska týmu,který se podílel jak individuálně,tak organizačně na chybách obrany.Byl vyřazen ze základu a prakticky se do něj už natrvalo nevrátil.V menším měřítku by se dalo obdobně hovořit o Holzerovi,tam má sice základní podíl Svědík,ale i po té katastrofě,kterou Korytář viděl po celou dobu,ho tam znovu cpal.A kde je Mondek s Holzerem dnes?Tento tzv.trenér dokonale odrovnal i to málo,co tihle naší hráči odváděli.Když pominu samozřejmě našeho klauna na prezidentské židli,pak Korytář neskutečně poškodil A tým,který by určitě nehrál o poháry,ale zcela jistě,při aspoň trochu slušné práci se pral důstojně o svou pozici v lize.V jednom příspěvku jsem četl takovou pitomost,že Červenka s Dostálem mají ve smlouvě určitou minutáž,kterou by měli strávit na hřišti pro rozehrání a v takovém případě,část financí uhradí stávající klub.Za normálních okolností bych to považoval za vymyšlenou pitomost,ale ted mě to tak nahlodalo,že se ptám sám sebe,je to vlastně pitomost?Podle celého vývoje a sledu událostí mám pocit,že věci se mají velmi zkráceně takto:Šafarčík přebírá Baník zadarmo-tedy s dluhem,který má Petera vůči některým subjektům.Přichází fáze,kdy po kostlivcích se pustí do éteru částka okolo cca 170mil. a Bazaly jdou do prodeje.Ve skutečnosti je dluh úplně někde jinde a z částky vyplacené městem se napakují všichni potřební.I ta schůzka s Peterou v Praze má svoje opodstatnění a nejde o právní bitvu s Peterou,ale naopak Šafa vyplácí Peteru či s ním činí tajnou dohodu.Podle Šafarčíka měl Petera už dnes sedět nebo ne?Kde je žaloba?Jenom kecy pro veřejnost.Mě může přesvědčit jen jedna věc.Nedávno OSSB zveřejnila faktury,které proplácela z účtu,aby vysvětlila určité nesrovnalosti.Jaký je problém zveřejnit proplacené dluhy ve výši 170mil.kč.Stačí jen na web hodit kopie faktur a je vše jasné.Nikdy se to nestane a to ne proto,že se to nesmí,ale protože se to nikdy nestalo.Dokonce by to zvedlo Šafarčíkovi i prestiž,protože živě vidět,jak uhradil 170mil.,tak samotnému králi by se spousta lidí poklonila a to i přesto,že cca 60% mu dalo město.Ne,bohužel,to se nikdy nestalo.Poté už to šlo jak za Petery,ještě se prodá co jde a když už nic není,tak najednou je Baník na prodej.To chápu,většina takhle uvažuje,poslední korunky v kapse jsou důležité.I ty světla pojedou do šrotu.Bylo to od úvodu cílené a není otázka,jestli to takhle nějak bylo,ale kdo jakou roli v tom hrál.Kolik Adámek,kolik Šafa,či dokonce to zezadu řídí zkušeně Petera a zbytek jede za procenta,viz.Vacek apod.Nikdy nepřijde 100% odpověd,ale 100% Baník mizí z mapy světa.Ještě zůstává otázka,zda-li přijde pokus o další záchranu,jenže je tady překážka,z tohoto pokusu nikomu nic v prvních několika letech nekápne,stojí někdo o takový pokus v dnešní společnosti,kdy kapitál je o milion příček výše než čest,spravedlnot,úcta apod.?Závěrem,kdy jsem tedy odbočil úplně jinde,než jsem chtěl,chci napsat,že Šafarčík se celý život živí likvidací a i přesto,že ho všichni považujeme za debila,tak v tomto oboru má velmi slušnou praxi a dle mého nám jí názorně předvádí.Můžeme polemizovat o chybách a svinstvech Petery,Šafarčíka,ale co my?My jsme jen blbečci z ochozů a je úplně fuk,či z tribuny,či vandrák,či ultras,či chachar atd.Tak to vidí kapitalisté a bude hůř,bohužel.Omlouvám se za nudný příspěvek,ale nějak jsem to potřeboval ventilovat a zrovna jsme jsi vybral tebe :D ;) .

Příspěvku není co vytknout. Docela bych věřil, že esa typu Červenka nebo Lásik mají tu minutáž ve smlouvě. O tom, že Baník jeho "zachránci" jen tunelujou nepochybuju už dlouho.

Opravdu úsměvné, že stačilo některé posily posadit a Baník podá diametrálně odlišný výkon.

Líbilo se mi jak šlapala obrana, Dostálovi je třeba poděkovat za odvedenou práci v Baníku, profesionál, kterou má svoji kvalitu, což dokazoval trvale. Lučić má dost velký potenciál, což jsme poznali i my blbci fanoušci, snad to pochopili už i v klubu. Příjemné překvapení je Honiš, ten kluk hraje s obrovským přehledem. Celkem to fungovalo ve spojení se splašeným Kašou. V záloze se mi nelíbil Mišák, fakt nevím k čemu ho kupovali.

Právě dělám audit kádru:
Podle databáze fačru v Baníku jen hostujou Mičola, Engelmann, Ježdík, Machovec, Červenka, Dostál. Poznámka o hostování je taky u Narha za první rok co tu byl. Klub sám tuším uvolnil info, že Lásik zatím jen "hostuje" kvůli administrativní složitosti přestupu ze zahraničí. :lol:

U těch hráčů ze zahraničí, kteří mají první registraci v ČR je složitější zjistit, zda jsou na přestup nebo hostování. Slova o hostování snad 10 hráčů v Baníku už nevím od koho asi nebyla mylná. Každopádně nový majitel bude mít příležitost celkem jednoduše zamést v Baníku. Osobně bych "vykoupil" Mičolu a možná Ježdíka, za předpokladu, že Mensah se už nevrátí. Pokud snad ani nebyli černoši kmenovými hráči, tak je to marné. Rozhodně nepodporovat cizí investice hostovačkama.
ryszek

Baník - Sparta 0 : 1 (0:1)

Příspěvekod Jenda Ostravak » pon 07. pro 2015 16:16:43

Baník nastoupil v sestavě : Pavlenka – Dostál, Kaša, Honiš, Lučić – Ožvolda (79. Ondřej Šašinka), Ježdík – Mondek, Mišák (82. Szotkowski), Holzer – Mičola. 3280 diváků, Piskoč Orel. Vstupenky se neprodávaly v den utkání, což bylo nesmyslné stejně jako mimořádné opatření policie, kdy z důvodu nebezpečí teroristického útoku nebyl povolen vstup s baťohem, byť prázdným. :o Pořadatelská služba jej odmítala i prohledat :lol: V útoku na hrotu nastoupil agilní plašan Mičola, který sice hrál srdcem, ale jeho kvality nestačily na vstřelení branky. Totéž Holzer. Takže tým opět nedokázal vstřelit gól. Pár změn se osvědčilo – proč to nešlo dřív ? Nahrazení Lásika Danem Ožvoldou - spolu s Ježdíkem fungovala záloha hned lépe. Nejslabší výkon předvedl Mišák, který roli špílmachra nezvládl, nebyl u žádné gólové šance, dával nepřesné balony, samé fintičky, ale jeho hra byla bez myšlenky a efektu. Pavlenka předvedl hrůzostrašný výkon, mimo sedmi výkopů do autu, jeho hrubka, když neudržel balon, čímž potrestal skvěle bojující kolegy vlastním gólem, není první. Neuvěřitelné. Kapitán musí tým podržet a ne jej srazit na kolena. Bylo to tragikomické završení neschopnosti týmu vedeného neschopným trenérem... Holt zmar a tryzna se vším všudy. Ostatní hráči hráli na poměry skvěle a zasloužili si minimálně bod. ACS nepředvedla nic, jedna střela na bránu po Pavlenkově hrubce. Nezasloužila si ani bod. Ano, Mičola hrál velmi dobře, ale na nesprávném postu. Škoda, že od začátku nebyl na hrotu Szotkowski, vlevo Holzer a vpravo Mičola. Mišák ze základu ven a mohlo to fungovat lépe. Mondek, který hrál rovněž výborně a umí podržet balon, mohl zaujmout jeho místo. Celý podzim se mu na pravém kraji nevedlo, na postu špílmachra to s ním dosud nikdo nezkoušel :ugeek: Lučič na levém beku zcela vymazal Fataie, za svou akci ve 44 min., sklidil potlesk na otevřené scéně. Obrana fugovala výborně. Honiš si jasně řekl o základ ! Krásné bylo jeho kolmé uvolnění Holzera do šance atd. Dokonce i dřevák Kaša hrál vzadu bez chyb, přihrávky dopředu už byly horší. Kaša u mě stále jako náhradní stoper. Poslat dva útočníky na posledních cca deset minut bylo typické Korytářovo zoufalství. Když udělaly sešívky s průměrným kádrem 26 bodů, proč by je nemohl udělat Baník na jaře ? Chtělo by to však vychytat každý post sestavy, tvrdě pročistit kádr jmenovat kvalitního trenéra, který nepostrádá zdravý fotbalový rozum. Po utkání řekl malomyslný „trenér“ Korytář : „Za sebe si myslím, že by bylo asi vhodnější kádr STABILIZOVAT a připravit ho na sezonu v druhé lize!“ :o Stabilizovat dřeváky, kopyta a tragédy a mně ponechejte u vesla, na druhou ligu bych měl – hrát o záchranu je vlastně o ničem.... Pokud se nezmění sportovní vedení a potažmo trenéři áčka, tak jsou i teoretické úvahy na záchranu kvalit Baníku samozřejmě ztraceny. Šafarčík odstoupil z vedení Baníku, údajně prodává většinový podíl svému movitějšímu kamarádovi Brabcovi, ale nevěřím, že z Baníku odejde. ;) Jsem zvědav na reakci bojkotářů a naivních fans, kteří už kupují permanentku na jaro. :)
Jenda Ostravak

Re: Baník - Sparta 0 : 1 (0:1)

Příspěvekod d.rehacek » pon 07. pro 2015 17:31:20

Jenda Ostravak píše:Baník nastoupil v sestavě : Pavlenka – Dostál, Kaša, Honiš, Lučić – Ožvolda (79. Ondřej Šašinka), Ježdík – Mondek, Mišák (82. Szotkowski), Holzer – Mičola. 3280 diváků, Piskoč Orel. Vstupenky se neprodávaly v den utkání, což bylo nesmyslné stejně jako mimořádné opatření policie, kdy z důvodu nebezpečí teroristického útoku nebyl povolen vstup s baťohem, byť prázdným. :o Pořadatelská služba jej odmítala i prohledat :lol: V útoku na hrotu nastoupil agilní plašan Mičola, který sice hrál srdcem, ale jeho kvality nestačily na vstřelení branky. Totéž Holzer. Takže tým opět nedokázal vstřelit gól. Pár změn se osvědčilo – proč to nešlo dřív ? Nahrazení Lásika Danem Ožvoldou - spolu s Ježdíkem fungovala záloha hned lépe. Nejslabší výkon předvedl Mišák, který roli špílmachra nezvládl, nebyl u žádné gólové šance, dával nepřesné balony, samé fintičky, ale jeho hra byla bez myšlenky a efektu. Pavlenka předvedl hrůzostrašný výkon, mimo sedmi výkopů do autu, jeho hrubka, když neudržel balon, čímž potrestal skvěle bojující kolegy vlastním gólem, není první. Neuvěřitelné. Kapitán musí tým podržet a ne jej srazit na kolena. Bylo to tragikomické završení neschopnosti týmu vedeného neschopným trenérem... Holt zmar a tryzna se vším všudy. Ostatní hráči hráli na poměry skvěle a zasloužili si minimálně bod. ACS nepředvedla nic, jedna střela na bránu po Pavlenkově hrubce. Nezasloužila si ani bod. Ano, Mičola hrál velmi dobře, ale na nesprávném postu. Škoda, že od začátku nebyl na hrotu Szotkowski, vlevo Holzer a vpravo Mičola. Mišák ze základu ven a mohlo to fungovat lépe. Mondek, který hrál rovněž výborně a umí podržet balon, mohl zaujmout jeho místo. Celý podzim se mu na pravém kraji nevedlo, na postu špílmachra to s ním dosud nikdo nezkoušel :ugeek: Lučič na levém beku zcela vymazal Fataie, za svou akci ve 44 min., sklidil potlesk na otevřené scéně. Obrana fugovala výborně. Honiš si jasně řekl o základ ! Krásné bylo jeho kolmé uvolnění Holzera do šance atd. Dokonce i dřevák Kaša hrál vzadu bez chyb, přihrávky dopředu už byly horší. Kaša u mě stále jako náhradní stoper. Poslat dva útočníky na posledních cca deset minut bylo typické Korytářovo zoufalství. Když udělaly sešívky s průměrným kádrem 26 bodů, proč by je nemohl udělat Baník na jaře ? Chtělo by to však vychytat každý post sestavy, tvrdě pročistit kádr jmenovat kvalitního trenéra, který nepostrádá zdravý fotbalový rozum. Po utkání řekl malomyslný „trenér“ Korytář : „Za sebe si myslím, že by bylo asi vhodnější kádr STABILIZOVAT a připravit ho na sezonu v druhé lize!“ :o Stabilizovat dřeváky, kopyta a tragédy a mně ponechejte u vesla, na druhou ligu bych měl – hrát o záchranu je vlastně o ničem.... Pokud se nezmění sportovní vedení a potažmo trenéři áčka, tak jsou i teoretické úvahy na záchranu kvalit Baníku samozřejmě ztraceny. Šafarčík odstoupil z vedení Baníku, údajně prodává většinový podíl svému movitějšímu kamarádovi Brabcovi, ale nevěřím, že z Baníku odejde. ;) Jsem zvědav na reakci bojkotářů a naivních fans, kteří už kupují permanentku na jaro. :)

Ahoj Jendo,ještě se krátce vrátím k myšlence,že je lepší prakticky vyhrát než teoreticky.........Máš samozřejmě pravdu,ale víš,že ty jsi daleko větší optimista,než já :) .Jinak rozbor perfektní jako vždy a dnes jsi tam ani nic nenajdu,kde bych měl jiný názor.Jsem zvědav,kam to bude mířit,protože zatím to vypadá na většinový podíl pro Brabce,ale Šafa procentuálně zůstane.To by mi ani moc nevadilo,ale na papíře to může vypadat jinak,než ve skutečnosti,protože je zapotřebí situaci uklidnit.Na jedné straně mám z toho takovou jemnou radost,na straně druhé obavu,že se nic nezmění.Myslím jsi,že chytřejší budeme až po Novém roce.Už to odstoupení v této fázi je nějaké divné.Mohl jednání dokončit z této pozice a na valné hromadě odstoupit či nekandidovat v návaznosti s představením nového majitele nebo investora-snad tedy většinového,který mohl do židlí posadit nové lidi tzv.předjednané.No,bude to ještě zajímavé a těch informací je strašně málo na nějaký přesnější odhad.I když někteří mají zaručené informace :mrgreen: ,stačí projít jiné diskuze.A k bojkotu ještě taková maličkost.Doufám,že bojkotující jsi plně přiznávají svůj podíl na postavení Baníku v tabulce.Když při zisku titulu pochodovala myšlenka,že velký podíl na tom mají fantastičtí diváci,kteří jsou více než dvanáctým hráčem a to nejen na domácím stadionu,pak stejnou váhu dnes myšlenka,že skoro prázdný stadion......................však víš.
d.rehacek

Příspěvekod d.rehacek » pon 07. pro 2015 17:40:25

ryszek píše:
d.rehacek píše:

Menší preview v deníku.

Příspěvku není co vytknout. Docela bych věřil, že esa typu Červenka nebo Lásik mají tu minutáž ve smlouvě. O tom, že Baník jeho "zachránci" jen tunelujou nepochybuju už dlouho.

Opravdu úsměvné, že stačilo některé posily posadit a Baník podá diametrálně odlišný výkon.

Líbilo se mi jak šlapala obrana, Dostálovi je třeba poděkovat za odvedenou práci v Baníku, profesionál, kterou má svoji kvalitu, což dokazoval trvale. Lučić má dost velký potenciál, což jsme poznali i my blbci fanoušci, snad to pochopili už i v klubu. Příjemné překvapení je Honiš, ten kluk hraje s obrovským přehledem. Celkem to fungovalo ve spojení se splašeným Kašou. V záloze se mi nelíbil Mišák, fakt nevím k čemu ho kupovali.

Právě dělám audit kádru:
Podle databáze fačru v Baníku jen hostujou Mičola, Engelmann, Ježdík, Machovec, Červenka, Dostál. Poznámka o hostování je taky u Narha za první rok co tu byl. Klub sám tuším uvolnil info, že Lásik zatím jen "hostuje" kvůli administrativní složitosti přestupu ze zahraničí. :lol:

U těch hráčů ze zahraničí, kteří mají první registraci v ČR je složitější zjistit, zda jsou na přestup nebo hostování. Slova o hostování snad 10 hráčů v Baníku už nevím od koho asi nebyla mylná. Každopádně nový majitel bude mít příležitost celkem jednoduše zamést v Baníku. Osobně bych "vykoupil" Mičolu a možná Ježdíka, za předpokladu, že Mensah se už nevrátí. Pokud snad ani nebyli černoši kmenovými hráči, tak je to marné. Rozhodně nepodporovat cizí investice hostovačkama.

Ahoj,dík za doplňující info ohledně hráčů.Mám úplně stejný názor,popsal jsi ty hráče dokonale.Jaká je šance,že by zůstal Dostál?Asi těžká otázka,ale tento bek vpravo by mi nevadil,zvlášt,pokud přijde kvalitní zimní příprava,tak i fyzicky by měl jít ještě trochu nahoru,ty předpoklady v podobě postavičky jsou.A ještě jeden skromný dotaz,Mondek-je náš či nikoliv?Já bych ho ještě nechal,něco tam vidím a třeba to z něj jiný trenér dostane,třeba tam nic není a třeba zůstane stejný trenér :mrgreen: .
d.rehacek

Příspěvekod d.rehacek » pon 07. pro 2015 17:43:48

A ještě taková blbost,havířovský Matušovič v nesmyslné roli přichází do Baníku,ponechá si funkce v havířovském klubu a majitel ČSAD Havířov asi vstupuje do Baníku......namlouvám jsi to nebo je tam nějaký podtext?
d.rehacek

Příspěvekod Jenda Ostravak » pon 07. pro 2015 18:43:33

Zdruv Davide ! Píšeš, že „odstoupení Šafy v této fázi je nějaké divné ...“ Že to bylo cílené vyplývá z přesné formulace na ofi webu : „Po čtyřech letech se už nebudu PŘÍMO podílet na řízení klubu. Současná situace vyžaduje změnu a pro mě i pro klub to bude přínosnější..." Slůvko „přímo“ naznačuje, že z Baníku nehodlá odejít. Tlaky veřejnosti jsou tak silné, úspěchy minimální, nedostává se financí, většinový majitel bývá většinou i předsedou představenstva = šéfem klubu, takže vlastně jde o logický krok. Načasování je žádoucí, aby se vytvořily podmínky pro klidnější převzetí klubu novým většinovým vlastníkem. Co se týče stabilizace klubu, po sportovní stránce se to nepodařilo, díky amatérismu na sportovním úseku, po stránce ekonomické však bude zřejmě klub oddlužen, jinak by potenciální nový vlastník o vstupu vůbec neuvažoval. Správná je také Tvá úvaha ohledně Matušoviče. Třeba s ním, nedejbože, počítá event. většinový majitel Brabec do funkce sportovního ředitele. :D Co se týče Tvého dotazu na Mondeka, Karol má kontrakt do r. 2018, viz. http://www.transfermarkt.co.uk/fc-banik ... verein/377 , kde jsou uvedeny kontrakty všech hráčů, když rozklikneš jméno. Nejsou tam uvedeny délky hostování. Většina hostování je však krátkodobá (do konce roku ), u Lásika je to asi na celou sezónu a komplikovanější, jak správně uvádí ryszek, za což má dík i pozdravení ode mě :) Na bojkot mám podobný názor jako Ty. Majitel, peníze, sportovní vedení, hráči a fans toť dohromady spojité nádoby, proto bojkot měl částečný, negativní vliv na výsledky áčka v domácích zápasech. Bojkotující se však netají tím, že dokud bude rozhodovat v Baníku Šafy, budou bojkotovat, i kdyby to mělo vést k jeho zániku. Na stránkách OSBB je uvedeno, že pro případ zániku klubu si fans pomocí svého právního subjektu zaregistrovali název a logo úzce spjaté s Baníkem. Představa, že za cenu likvidace Šafyho zlikvidují klidně i Baník, je hodně nešťastná a myslím, že ve fotbalových dějinách ojedinělá. Na druhou stranu přispěli k jeho rezignaci. Ať si každý sám přebere, jestli je to správný postup. Zejména proto, že se dalo předpokládat, že Šafarčík, sám, Baník dlouho neudrží.
Jenda Ostravak

Příspěvekod ryszek » pon 07. pro 2015 19:39:10

Co se týče Dostála, tak šance téměř žádná, slavka by ho prodala za peníze. Baník má na pravého beka Sukupa, Vengřinka a vzadu ještě Celbu.

Mondek by skutečně měl být kmenový hráč. Sukupovi, Kukecovi a Azevedovi by měly končit v létě smlouvy, samozřejmě je tam ta legie hostovaček. To jsou věci, které by měli řešit už zimě.

Otázka, jestli nejde o další PR komedii Šafarčíka. Na jedné straně sehraje komedii před hráči a na druhé pustí prohlášení jako známý likvidátor firem.

Kdyby jmenovali Míru Spartakoviče sportovním ředitelem, tak věřím, že chtějí Baník opravdu zlikvidovat. Mireček vede divizní Havířov dost bídným způsobem. Nechci si představit, jak by vedl stále ještě prvoligový klub.
ryszek

Zpět na Obecná diskuze