Jihlava-Humberto

Tlachy k hráčům, zápasům, dění - co vás napadne

Jihlava-Humberto

Příspěvekod d.rehacek » pát 24. dub 2015 19:07:06

Tak dnes ani nevím,kde začít.Nejspíš šašku,jsi to nebudeš umět vyhodnotit,tak je třeba ti pomoci.Po tvé výzvě,že hráči hrají o budoucí angažmá v Baníku,ti přišla jasná odpověď.Drtivá většina už nestojí o to hrát v tvém cirkuse a dělat ti zvířátka.K tomu asi tak,vše.Ted trošku k našemu kapitánovi,který ve svých rozhovorech hovoří o přístupu hráčů.Ty pitomče,nejprve jsi uklid před svým prahem a pak dávej rozhovory.Nejlépe bude,když začneš držet hubu a začneš makat.Dovolím jsi použít systém alá Jenda a drobný rozbor první půle z pohledu top stopera ligy.7 min-soupeře obehrává Frydrycha,jak malé děcko....11.min-opět klička přes Frydrycha ve vápně,smekám,že Jihlavan nespadl,jasná penalta....12.min-po hrubé chybě Pavlenky odmítnuta pomoc Frydrycha,který místo,aby šel ihned do branky,stojí v prostoru,který je k hovnu.....22.min-zbytečný faul,nemohoucnost v souboji....23.min-faul ve vápně,jasná penalta....34.min-opět klička přes kapitána,který opět fauluje....41.min-odkop míče z vápna trefí prvního protihráče,naštěstí soupeř míč nezachytil,jasná golovka.....46.min-další prohraný souboj,následně tajtrlík ve vápně,který neví co ted.Já ti povím co ted,rozdej svůj poslední rozhovor a táhni.Ted trošičku málo k Frnkovi-problém je,že jsi nenaplnil slova o útočném fotbalu,s rozestavením 4-3-3,nic takového neexistuje,hra nemá,ani hlavu,ani patu,tedy je čas udělat pápá.Jinak souhlasím,že přístup hráčů je otřesný a tvůj cukr,je úplně na nic.Jestli jsi přišel o přestávce do šatny a kopl někoho do pysku,pak se omlouvám,pokud ne,tak opět pápá.Pokud hráči nedostávají prachy a ty nemáš tudíž žádný vliv,pak otevři hubu a mluv.Nedělej ze sebe hnupa,ty hnupe.Pokud ne,pak opět pápá.Kdo by chtěl podrobněji vidět,jak vypadá bojovnost,nasazení a odhodlání,pak at jsi pustí 46.min první půle.Tam lze krásně shlédnout bránění na levé straně Baníku.Nedovedu jsi představit,že jako trenér bych se na to díval v černých kalhotách s bílou košilí,navoskovanými boty se zamyšleným pohledem.K ostatním se netřeba ani vyjadřovat,protože nějaký Baník mají totálně u prdele.Jiskro,už dlouho jsi nic zajímavého nenapsal,ale chápu,že výroba obrovského transparentu přes všechny S je náročná.Tuž nestyd se,já ti ho pomůžu roztáhnout,zjistil jsem,že omluva je přijata a návrat možný,važme jsi toho :mrgreen:
d.rehacek

Re: Jihlava-Humberto

Příspěvekod benfcb » pát 24. dub 2015 22:03:01

Ajajaj...jak uz zacina David fackovat hrace,tak se taky rychle radsi pakuju,abych jednu nechytl :) Je cas udelat papa...
benfcb

Vysočina - Baník 2 : 0 (2:0 )

Příspěvekod Jenda Ostravak » sob 25. dub 2015 9:59:08

Po dalším zklamání jsem si musel dát časový odstup, abych neventiloval své emoce podobně jako jindy lakonicky a vtipně reagující David. I když to není s Baníkem podle našich představ, ale „Humberto“ Davide ? Napadly mě také klišé o zakletém výsledku 2:0 a podobných brankách – jedna trefená z dálky, druhá po kardinální hrubce. Soupeři mají hráče co trefí bránu, Baník bohužel nikoliv, ačkoliv v každém prohraném zápase loženky bezesporu měl. To je problém č.1.
Jaké jsou sportovní vyhlídky Slezské ? Je třeba si zodpovědět zásadní otázky. Pro záchranu ( o nic jiného se na jaře nehraje ) je nutno vydolovat ještě tři body. Ale s kým ? Na Příbram, Jablonec a Duklu současný tým výkonnostně nemá. Takže cesta vede přes dva zápasy o šest bodů s Votroky a Budějkami. Ty nesmí Baník prohrát. I dvě remízy by měly stačit.
Baník snadno inkasuje a těžko dává góly. Frňka není špatný trenér, typově podobný Komňackému neboť chce hrát za každou cenu kombinační fotbal. Má však velké problémy se složením základu pro každé utkání. Stejně jako Franta nevěřil Narhovi a sázel na Foltýna. Z naivního pohledu na hráče, kterým dal důvěru, procitl bohužel až šest kol před koncem ligy. Nevěří svým očím, když zjišťuje, že ať dal proti Vysočině do sestavy kohokoliv, tak hrál špatně. K tomu se přidaly opory z obrany, jako např. Frydrych. Začíná chápat „Svědíkův systém“, že je nutno přizpůsobit herní styl možnostem hráčů. Základem všeho je vzadu uhrát nulu a to ostatní = úspěch přijde.
Hlavní problém vidím ve špatném způsobu motivace hráčů. Frnda se přiznává otevřeně : „Přemýšlím i nad tím, zda to není chyba, když jim říkáme ať jdou na hřiště bez stresu, prostě si zabojovat a zahrát fotbal.“ Tak to je zcela špatně ! Stres a tlak který mají vítězné týmy je potřebný. Proto Frndův tým nevítězí. Lépe by to znělo : „Chlopi, když neumíte hrát fotbal, tak budete bojovat, bojovat a žrát trávu od první do devadesáté minuty – nic jiného po Vás nechci. Bereme jen vítězství.“ :)
Teď už víme, že tvrdě dopadli na zem, jak majitel, tak trenéři, kteří bohužel až po Slovácku poznali „bezejmenné“ hráče, které v zimě nakoupili. Přestavba na „pohárový“ Baník se odkládá. Doplnění týmu po ekonomicky nutných prodejích se s výjimkou Kouřila nepovedlo. Nakoupení hráči Sivrič, Zapata, Jirásek a Mišák nemají výkonnost pro pohárové mužstvo a také je se třeba ptát zda mají vůbec na to, aby ligu zachránili. Přivedli nejhorší možné typy hráčů – líné, kteří neumí trefit bránu a nemají potřebné charakterové vlastnosti, tudíž nemohou být bojovníky. Špatný skauting. K nim je třeba připočítat slabého Sukupa, bojovného, ale herně nevyzrálého Foltýna a Azeveda, který zapomněl, jak se trefuje brána a je z formy. Takže nezbývá, než ponechat osu týmu a v létě začít znovu s jinými hráči. Majitel musí být zděšen, když zjišťuje, že podepsal dlouhodobé smlouvy s hráči, kteří jsou zadarmo drazí.
Pavlenka s Frydrychem prohráli mač s Vysočinou. Pavlenka potvrdil, že jeho hlavní devizou jsou skvělé reflexivní zákroky. Pro reprezentační účely ještě zdaleka není komplexní hráč, neboť jeho vybíhání je katastrofální ( není to poprvé co takto zavinil gól ), taktéž výkopy jsou na nepřijatelné úrovni. O Frydrychových hrubých přehmatech jsem se zmínil už po Slovácku. Jak vyjmenoval výše d.rehacek, proti Vysočině to bylo ještě horší. Kdyby šel před prvním gólem na přední tyč, nebyl by.
Druhý gól, jak sám Pavlenka říká, „neviděl“ - „musím se ještě podívat na video, jestli to šlo chytit!“
Měl rovnou říct, že střelu nečekal, zaspal a tímpádem má na druhé brance také podíl, neboť střela až tak umístěná nebyla.
V nejbližších třech letech nečeká Baník světlá budoucnost. Psychopatická zaujatost sportovního náměstka vůči Baníku, odklon magistrátu od podpory sportu a fotbalu především, znamená, že bez podpory města do Baníku nevstoupí ani bývalí slavní hráči ani zbohatlíci z řad regionálních podnikatelů. Šafarčík se svou marketingovou strategií, bez kapitálu a podpory města nevystačí dlouho. Jedinou šancí je srdcař Bary, který sám řekl, že sto miliónů na koupi by se dalo sehnat, má v rukávu i dvě velké turecké firmy, snad to je nějaká cestička do budoucna … až Šafarčík bude nucen prodat, když ne tak Baník zanikne.
Jenda Ostravak

Příspěvekod ZSD » ned 26. dub 2015 13:38:56

Pokud sám Frnda už připouští, že zvolený styl hry možná týmu nesedí, posune se postupně do stejné pozice jako Svědík. Pamatujeme, že po příchodu Svědíka jsme si taky víckrát říkali, že nemá matroš na to, co chce hrát. Problém je podle mě v tom, že tohle by měl být schopen zhodnotit po dříve, než 9 kolech ... Souhlas s Jendou - zřejmě by tam byl potřeba větší tlak. nehrajou ani o poháry, zatím ani o sestup .... klub se nesune k lepšímu, jen se objevují další a další problémy, povětšinou zaviněné už Šafarčíkovci ... je to takové "o ničem a nikam". Stačí, když na to peče pár lidí a stáhne to celý mančaft na hřišti..... Pro mě je největším zklamáním asi Mišák ....
V posledních dnech mě dostalo hlavně vyjádření majitele, že konzultují (vč. trenéra) záležitosti s externími spolupracovníky a odborníky, jména tajná. Jednak to nezapadá do tvrzení o transparentním Baníku, jednak to pro klub Baník Ostrava cítím jako neskutečnou potupu. I když to mohly být zase jen řeči pro Šímu .... Investoři nejsou odborníci a rozpravy s nimi mají nutně jiný charakter, než by bylo potřeba ....
Co se týče Palyzy - nemyslím, že by byl nějak primárně posedlý Baníkem a pomstou za vyhození. On používá Baník jako nástroj pro tlaky a vyřizování účtů s jinými, hlavně Kajnarem. Je jedno, že Kajnar na radnici už není, už půjde o osobní rovinu, nejen politický boj ... Využívá toho, že sportovní obec dala vedení červenou kartu, sveze se na vlně nasranosti, která mu nahrává .... Asi si je jistý, že nebude sejmut přes Dědice a starostování na Porubě ...
Jandová nejezdí na venkovní zápasy a tiskovky ? :?:
ZSD

Příspěvekod d.rehacek » ned 26. dub 2015 15:46:19

Ahoj Jendo,tak musím uznat,že jsem jsi měl dát taky větší odstup,než popíšu můj pohled po zápase,na druhou stranu jsem asi ani nechtěl.I dnes se můj pohled nijak zvlášt nezměnil,ale slovník bude mírnější.V tomhle budu mít asi opačný názor,ale Humberto byla spíš lichotka pro Baník,než jakési zesměšnění.V dnešní době cirkusy neoplývají nijak závratnou návštěvností.Jedna věc je cena,druhá pak kvalita.Vzhledem k tomu,že jedna dcera mi už odrostla a syn naopak,jsem návštěvníkem těchto řekněme kabaretů už řadu let a předpokládám,že i budu.Pro dospělého to je trapárna,pro děti veliká zábava.Proč to vlastně píšu?Posledním zhlédnutým cirkusem byl asi 3 týdny zpět cirkus Carini.Vzhledem k veliké prázdnotě v ochozech,byli děti vpuštěny zdarma a dospělí tuším za 240kč.I tak návštěva otřesná a ani jsem nebyl přesvědčen,že vystoupení vůbec začne.Ale začlo.A tady vzniká jedna z mnoha paralel,které já v tom vidím.Vystupující už teď věděli,že vyděláno nebude,že potlesk bude slabý apod.Přesto všechno tito lidé odváděli svoji práci naplno.Vážili jsi těch,co tam sedí a co jsi tam zaplatili.Nijak nedali najevo,že jsou zklamáni a odjebaní.Netrestali ty co přišli!!!Netvrdím,že to byla paráda,ale dělali to co umí na maximum.Jo to Baník je jiná kapacita.Když je málo peněz,trestají ty,co na fotbal přišli.Když je malá návštěva,trestají ty,co na to utkání dorazili.Když se fanoušci ženou skoro přes celou republiky,je to stejně nezajímá.Jinými slovy mají ty,co na ně přišli,ty,co jsi zaplatili úplně u prdele.A takhle by jsem mohli pokračovat např.přes vystupování majitele apod.Jasné,organizace takového cirkusu a Baníku se nedá srovnávat,ale já nesrovnávám,to je o lidech,o povaze,o přístupu apod.Položil jsem jsi otázku,proč podporuji cirkusy,když stejně za nic nestojí.I oni to dělají pro prachy,tak jako všichni.Vidím tam snahu,chtějí pobavit děcka a dětem se to prostě líbí,tak proč to vlastně nepodpořit.A proč podpořit Baník?Na tohle odpověd v dnešní době nemám.Má podpora je automatická vzhledem k srdeční záležitosti.Nic mi ten Baník dnes nedává a už je to delší dobu.Problémů je hodně,což beru,kdo je dnes nemá?Ovšem ten největší problém je,že pokud majitel nebude vyměněn jakýmkoliv způsobem,k lepšímu se nic nezmění,ba systematicky naopak.Tohle je hlavní příčina,vše ostatní jsou prkotiny,které se dají řešit,ale tenhle je nevyřeší.No nebudu tě dál nudit ;) ,ale chci se zeptat na ty turecké firmy.Slyším to poprvé a kdyby jsi měl čas a případně bližší informace,budu rád.
d.rehacek

Příspěvekod d.rehacek » ned 26. dub 2015 15:58:32

benfcb píše:Ajajaj...jak uz zacina David fackovat hrace,tak se taky rychle radsi pakuju,abych jednu nechytl :) Je cas udelat papa...

Čau Bene,i když to tak nevypadá,tak nejsem agresivní typ ;) .Spíše nemám v pořádku nervy ;) .Tak nějak jsem jsi představil,že jsem trenérem Baníku,mám práci,o které jsem snil a banda na hřišti mě vlastně svým způsobem o ní připraví,bo jim se nechce,at už z jakéhokoliv důvodu.Tuž mám přijít do šatny a poděkovat jim,či udělat tytyty ;) .Já jsem po půli byl vytočený doma a to nejsem trenér,jen šašek u televize ;) Co by pak bylo v šatně,být trenérem?Představ jsi sebe,poločas šílený,jsi trenér a přijdeš do šatny,kde tři čumí do ručníku,dva se smějou a jeden se šel v klidu vychcat.Poděkoval by jsi jim :mrgreen: nebo by jsi jim klidným tonem sdělil,kluci musíme to roztáhnout do stran :mrgreen: :mrgreen:
d.rehacek

Příspěvekod Mr.X » ned 26. dub 2015 20:58:30

Zdravím zdejší osazenstvo :D

dávám si radši na komentář několikadenní odstup... Baník mám v srdci, ale to co jsem viděl naživo proti Slovácku a teď na netu v Jihlavě... čeho je moc....
Podle mě Frňka není špatný trenér - když dokázal hrát pěkný útočný fotbal s druholigovým týmem, pozápasové hodnocení má hlavu a patu, nebojí se naplno říct co je špatně... ale asi nečekal, že tito hráči jsou na podobné, ne-li horší úrovni než hráči v druhé lize (čest vyjímkám). Svědík sice měl defenzivní systém, ale ruku na srdce - vloni na jaře jsme těžili z toho, že měl top formu Narh a v lize ho nikdo neznal.... na podzim jsme hráli na 0:0 a po haluzi jsme několikrát ze začátku sezony uhráli tři body po výhře o gól, že to byla haluz svědčí především výhry v 90. minutách (Slovácko, Bohemka doma...)... ke konci podzimu se vytratila forma Narhovi, a najednou jsme začali prohrávat zápasy... Svědíka mám rád a díky za letošní (doufejme) záchranu, ale zase bych z něho nedělal poloboha jako někteří fans... pro budoucnost klubu byla výměna dobrým krokem, nicméně to chtělo probrat s nějakými odborníky, ne že si naši amatéři, co si říkají manažeři dovedou Frňku, přivedou pár hráčů a myslí si, že ze dne na den budeme hrát útočný fotbal....

Jako jediná posila se mi zatím jeví Kouřil, možná Jirásek... obrovsky mě zklamal Mišák, od něho jsem čekal mnohem více, na Slovensku se mi hodně líbil...
Nu, pohárový Baník se o několik let opět odkláda...
Věřme v lepší zítřky. BP
Mr.X

Příspěvekod benfcb » pon 27. dub 2015 11:52:29

d.rehacek píše:
benfcb píše:Ajajaj...jak uz zacina David fackovat hrace,tak se taky rychle radsi pakuju,abych jednu nechytl :) Je cas udelat papa...

Čau Bene,i když to tak nevypadá,tak nejsem agresivní typ ;) .Spíše nemám v pořádku nervy ;) .Tak nějak jsem jsi představil,že jsem trenérem Baníku,mám práci,o které jsem snil a banda na hřišti mě vlastně svým způsobem o ní připraví,bo jim se nechce,at už z jakéhokoliv důvodu.Tuž mám přijít do šatny a poděkovat jim,či udělat tytyty ;) .Já jsem po půli byl vytočený doma a to nejsem trenér,jen šašek u televize ;) Co by pak bylo v šatně,být trenérem?Představ jsi sebe,poločas šílený,jsi trenér a přijdeš do šatny,kde tři čumí do ručníku,dva se smějou a jeden se šel v klidu vychcat.Poděkoval by jsi jim :mrgreen: nebo by jsi jim klidným tonem sdělil,kluci musíme to roztáhnout do stran :mrgreen: :mrgreen:

Ahoj,mas pravdu,ale co kdyz je Frnka hodny typ trenera? Ale to je jedno,mel to uz davno resit bouchnutim do stolu. Porad tem hracum veril,na treninku videl jisty posun a v macich se to sralo. Az ted priznal ze je to vse hore kokotom. Mel by hrat to co Svedik,nebo 4-4-2. Poslat Sukupa na rozehrani do juniorky,Sivrice a Misaka do Hlucina a Foltyna do Plzne. A nebo postavit jen Kourila,Stepana,Narha a zdraveho Baryho a mozna ze ve ctyrech by to zahrali lepe. Vojta a Franta by to obehali,Kouril ubranil a Bary by strilel goly. A do branky mozna Sroma. :ugeek:
benfcb

Zpět na Obecná diskuze