Baník - Jihlava

Tlachy k hráčům, zápasům, dění - co vás napadne

Baník - Jihlava

Příspěvekod d.rehacek » pát 30. bře 2018 17:17:56

Dneska vyhrajem a budeme ještě tak z 5% dýchat. A dokud se dýchá, tak se žije ;)
d.rehacek

Re: Baník - Jihlava

Příspěvekod Jenda Ostravak » sob 31. bře 2018 17:45:18

BANÍK – Vysočina Jihlava 3 : 1 (1:0) 22.kolo HET liga 30.3.2018. Sestava Baníku: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Šindelář, Fleišman – Fillo, Hlinka, R. Hrubý, Jirásek (65. Granečný) – Poznar (76. Diop), Baroš (C) (87. Stáňa).
Náhradníci: Budinský – Helešic, Granečný, Diop, Psyché, Stáňa, Mičola.
Branky: 31. Baroš (Hlinka), 73. R. Hrubý (Poznar), 80. Procházka – 50. Popović (P. Buchta). Diváci: 4446.
Statistiky: Držení míče: 61 % : 39 %. Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 5:1. Rohy: 6:1. Fauly: 22:14. Karty: žluté 3/2, červ. 0/1, 6. Jirásek, 58. R. Hrubý, 82. Hlinka – 18. Tlustý (JIH), 57. Levin (JIH), červ. 84. P. Buchta (JIH) .
Rozhodčí: Příhoda – Moláček, Arnošt.
Existenční zápas se hrál na Velký pátek a díky ČT až ve 20:15 hodin, což jak známo mnoha ostravským fanouškům nevyhovuje. I přes průměrnou návštěvu byla na stadionu ve vyhnanství výborná atmosféra.
Baník, tentokrát bez obvyklých zábran, šel hned od začátku tvrdě za vítězstvím. Navíc, poprvé nenastoupil soupeř proti Baníku v nejsilnější sestavě. Bob Páník opět poněkud pozměnil základní sestavu a tentokrát i systém na 4-4-2.
Premiéru měla stoperská dvojice Procházka – Šindelář a je třeba uznat, že ze tří variant se jevila jako nejlepší. Pro Jiráska našel trenér místo na levém kraji (zřejmě pro nepřítomnost Carlose) a konečně vyřadil ze základu nespolehlivého plašana Granečného.
Škoda, že Baniček nevyhrál o tři góly, aby měl případně lepší vzájemný zápas – měl na to. Můj předzápasový tip byl 3:0, byl jsem přesvědčen o vítězství stejně jako David (Tímto zdravím :) ).
Obranná hra celého týmu (nejen obranné čtveřice) měla tentokrát velmi dobré parametry. Středová řada, i přes vysoký presink jihlavských hrála agresívně, získávala míče a organizovala rychlé kolmé výpady k brance soupeře. Ta tam byla pomalá rozehrávka do šířky a kolem vápna. Míče šly, po anglicku, hned do vápna a Baník si tak vytvářel poměrně snadno šance. Tak nějak by to mělo vypadat, ale šance dávat ! Až na dvacetiminutový výpadek, který se málem stal osudným. Bez nervů by to nešlo ? :)
Bohužel, tři čtvrtiny centrů z obou stran nenašly hráče Baníku, čtyři tutovky zahodili Poznar, Granečný a Diop (dvě), jinak by Vysočina odjela s výpraskem. Jen Fleišman a Jirásek pokazili každý alespoň pět, Fillo tři centry a přidali se i další, vč. Baryho.
To považuji za základní nedostatek v tomto zápase. Gólové centry Hlinky Barymu a Hrubého z rohu Procházkovi, Fleišmana a Poznara (hlavou) při standartce, však vyzdvihnout musím.
Pokud hráči zlepší kvalitu centrů a udrží si stejnou kvalitu bránění a produkované hry, jako v tomto utkání, zvítězí s kýmkoliv. Skvěle tahal hru po obou krajích Fillo. Nedal gól, ale snad u všech gólů byl.
Nejvyšší známkou lze hodnotit výkon osy týmu – Procházky, Hrubého, Hlinky, Filla a Baroše. Navíc se tito hráči postarali o všechny góly. Jirásek stále nemá optimální formu, dost kazil a jeho střídání bylo nabíledni. Poznar prohrál dost soubojů, opět zahazoval šance, stejně jako Diop – jejich hodnocení nemůže být jiné než podprůměrné. Příchod Stáni na posledních šest minut považuji za Páníkův žertík. Na druhou stranu, možná chtěl pošetřit Mičolu na další zápas, nemaje na lavce Dyjana Carlose.
Je třeba zmínit, že zejména ve druhém poločase sklidil výkon piskoča Příhody bouři nevoli v hledišti. Kdy se dočkáme seriózního soudcování zápasů Baníku ?
Závěrečná prezentace kotle, včetně pyrošou byla parádní. Stínem utkání byla hloupá, čtvrtá žlutá Hrubého a zranění Milana. Proti západočechům Baníku budou tito dva hráči hodně chybět.
Proto přeji Bobovi šťastnou ruku při skládání záložní řady a útoku na tento zápas. Ve středu to vypadá na velkou návštěvu ( tip 9000 ?), takže podporu snad budou mít synci vynikající. :)
Milan Baroš velí k záchraně Baníku : :arrow: https://www.youtube.com/watch?v=A-z6PczM-F4
https://www.youtube.com/watch?v=GGNMuN9NT2U
http://www.onlajny.com/match/index/date ... /id/207424
Naposledy upravil Jenda Ostravak dne úte 03. dub 2018 13:34:22, celkově upraveno 2
Jenda Ostravak

Příspěvekod komast » ned 01. dub 2018 9:20:50

no fajny zápas,až na ten vyrovnávací gol,ale nakonec to vše dobře dopadlo :D .Přišel jsem domů a skoro jsem nemluvil,,hlasivky,,Žena se mi smála a řikala něco jestli mi nehrabe,takhle v noci se vrátit z fotbalu a skoro nemluvit. :).Asi po dlouhe době radost z fotbalu,i když!Poslední radost byla po postupu.Jinak furt trápení.Snad je to záblesk na lepší časy.
Bary asi nenastoupi,Poznar nemůže(to je,ale ptákovina dohoda klubů),tak koho do útoku?? Diop no nevím,zatmi se dost trápi,Carlos?co s ním vlastně je?
Včerejší prohra Plzně špatné,ve středu to budou chtít napravit.Řeci o tom,že by nám to pustili(za přeložení zápasu),ale taky neberu.
Ale představa,že bychom je udělali je skvělá.Návštěva by mohla byt taky dobrá,Už se těším :D :D :D
komast

Příspěvekod d.rehacek » pon 02. dub 2018 9:40:31

Zdravím pánové, tak zápas, kdy se mi líbil výkon do vstřelené branky, tedy cca 30min. Takhle si představuji boj o záchranu a věřím, že by se to povedlo. Bohužel od vstřeleného golu jsme přestali hrát, přepustili iniciativu soupeři, pro mě z nepochopitelných důvodů. Jihlava v první půli byla zralá na další gol a pojistku. Hned po přestávce přišel zákonitý trest a výkon šel po psychické ráně ještě níže. Tady se to vše otočilo a Jihlava měla možnost Baník dorazit. Ještě, že je Klíma kopyto a rozhodčí viděl útočící faul, já ho teda neviděl, spíš opačně. Piskoč nás podržel a přišel zlom. Gol Hrubého byla podle mě fotbalová lahůdka, která na našich hřištích moc k vidění není. Po golu na 2:1 už měl Baník zápas plně pod kontrolou a vrátil se k výkonu z prvních 30 minut. Šance Diopa, Granyho zůstaly nevyužity, ale naštěstí to tentokrát nevadilo. Mě se líbil nejvíc Hrubý, konečně měl pasáže, kdy se hrálo podle jeho not, tak snad jich bude přibývat. I 7 střel na branku vypovídá o zlepšení a Baník zlomil zlozvyk v podobě 2 střel za celý zápas. Přesto bych tlumil euforii, protože na Plzen, Zlín a Bohemku by toto na jisté 3 body stačit zdaleka nemuselo, ale snad se to bude jen zvedat. V tomto zápase by slušel gol i Poznarovi a šanci na to měl. On se hodně nadře, ale ty goly prostě chybí, ale u prdele to nemá. Jsem rád, že plamínek ještě nezhasl a jelikož jsem poprvé zde napsal tip před zápasem a vono se to osvědčilo, tak dodržím tradici a písnu před Plzní, třeba ten Baník ještě věštecky zachráním :D . A ještě drobnost k Fillovi, on má výborné momenty a jde vidět, že to je fotbalista, ale když ztratí balon, úplně se na to vykašle a maximálně začne mávat rukama, to mi docela vadí. Proti Plzni bude chybět útok a čekám, že to Bob hodí jen na jednoho, ale podle mě by jsme měli hrát na 2 útočníky. Já bych postavil Diopa - podle mě se porve o místo v sestavě a dal bych k němu Mičolu - proti Plzni to bude chtít zkušenost,podržet míč, včas spadnout na zem apod. Carlos je moc splašený a míč nepodrží. A ještě bych dal Helešice místo Pazdery- ten chlap je pomalý a Plzen bude hrát po stranách na centry do vápna. Ještě bych pochválil zrychlení hry Laštůvkou, tady je vidět práce trenéra, i když někdy už to bylo moc, ale to se vychytá. Další práce trenéra je vidět při autech a já viděl dvě varianty. Přiletěl Bary a vracel, nebo a těch bylo ještě víc, pro míč si jde hráč a automaticky čeká, že mu do protipohybu k noze bude míč vhozen. Moc dobré a nevybavím si žádný aut, který by byl vniveč. To samé platí pro rohy, těch bylo dle Jendy 6 a žádný nebyl na prvního hráče. Možná to jsou jen maličkosti, ale ta práce je vidět. Pánika nemusím, tak ho už dál chválit nebudu ;) , ale dobrou práci je třeba ocenit.
d.rehacek

Zpět na Obecná diskuze